Skillnad mellan företag och affärsbanker

August 9Banksektorn har spelat en viktig roll i den moderna ekonomin sedan det infördes under den kommersiella revolutionen av 17-talet, vilket ger den grundläggande infrastrukturen som ligger bakom de flesta ekonomiska aktiviteten. Medan banksektorn kan visas ibland att vara i stort sett homogen, är detta långt ifrån sanningen, med många inriktningar som finns inom branschen. Skillnaden mellan företag och affärsbanker är i stort sett skillnaden mellan kunderna som serveras.

Commercial Banking

Commercial Banking beskriver oftast bank som är inriktad på genomsnittskonsumenten. Dessa är oftast de tjänster som tillhandahålls av några lokala sparande och lån bank. Kontroll och sparkonton, samt personliga och små företagslån, utgör kärnverksamheten i affärsbanker.

Corporate Banking

Corporate banking används vanligen för att beskriva de bankverksamheter som arbetar med stora företag och företag. Storskaliga lån till företag och större investeringar utgör den största delen av denna verksamhet. Många stora företag inte skulle kunna fungera utan klar kredit levereras av corporate banking. Corporate bankirer utfärda kortfristiga skulder till stora företag i form av "företagscertifikat," utan vilken många företag inte skulle kunna driva och utföra dag till dag verksamheten.

Regeringen

Den federala regeringen har kommit att spela en betydande roll i verksamheten både företags- och affärsbanker. Genom Federal Deposit Insurance Corporation, direkt försäkrar den federala regeringen pengarna placeras i varje personlig bankkonto. Den federala regeringen har varit inblandad i storskalig räddningsaktion för många banker att avvärja ekonomiska krisen. Ett system för reglering finns för att reglera verksamheten i både företag och affärsbanker.

Globalisering

Eftersom den moderna ekonomin har blivit mer global karaktär, har corporate banking följt efter och blivit mycket en del av ett internationellt nätverk av investeringar och handel. Commercial Banking har varit mycket långsammare att följa denna trend som konsumenter fortsätter att föredra sina lokala banker. Den genomsnittliga konsumenten är mycket mer benägna att lita på en bank som de redan känner när det gäller att säkra sina egna personliga besparingar.


Relaterade artiklar