Hem rättsmedel för rengöring mynt

April 9

Hem rättsmedel för rengöring mynt


Professionella myntsamlare råda amatörer inte försöka rengöring antika mynt av betydande värde hemma, på grund av den skada som du kan göra för att den bräckliga metallytan. Det finns dock goda skäl att rensa gemensamma gamla mynt om du bara vill att de ska se bra ut i ditt hem samling. Det är inte ett svårt jobb, särskilt eftersom många av de ingredienser för rengöring mynt hemma finns redan på ditt kök hyllor.

Bakpulver Lösning

Denna metod fungerar särskilt bra med silvermynt. Lös ungefär en fjärdedel kopp varje bakpulver, salt och flytande tvål i en liter vatten i en aluminium potten. (Det måste vara en aluminiumdegel för den här metoden ska fungera.) Placera dina mynt i lösningen och föra den till en full koka. Ta potten av spisen och låt den stå i 15 minuter. Skölj mynten i rent vatten och torka dem. Om ytan av myntet är missfärgad, följ denna behandling med bakpulver pasta behandling.

Bakpulver Klistra

Gör en pasta av 1 msk bakpulver och några droppar vatten - konsistensen ska vara som tandkräm. (Du kan faktiskt använda bakpulver tandkräm, om du har det.) Gnid pastan på båda sidorna av myntet med fingrarna, tills myntet är blanka. Skölj myntet i rent vatten och torka den. Detta fungerar med alla typer av mynt.

Ketchup eller Taco Sauce

Täck ytan på din mynt med ketchup eller taco sås och lätt skrubba med en tandborste. Ättika och salt i kryddade reagera med ytan av myntet, att ta bort matt. Skölj myntet i rent vatten och torka den. Detta fungerar bäst på kopparmynt.

Salt och vinäger

Blanda ¼ kopp vit vinäger och 2 tsk salt i en skål. Sänk ditt mynt i lösningen under ca 5 minuter. Ta bort mynten från lösningen, skölj noga i rent vatten och torka. Den här metoden fungerar bäst på kopparmynt.

Pencil Eraser

Kanske det enklaste hem botemedel för rengöring någon typ av myntet är att försiktigt gnugga ytan med en gemensam suddgummi. Håll gnugga myntet tills den är blank.


Relaterade artiklar