Hur man hjälper barn Deal med övergångar

March 20

Hur man hjälper barn Deal med övergångar


Att hantera förändring i alla åldrar är svårt, Detta förstärks för unga och lättpåverkade barn. Om barn går igenom övergångar på grund av skilsmässa, flytta ut, det är en familj dödsfall eller någon annan större liv faktor avgörande för föräldrar och andra vuxna att hjälpa dem att hantera och anpassa sig till förmån för deras välbefinnande.

Instruktioner

• Lyssna på ditt barn. Mitt i kaoset övergångar, är det vanligt att barn känner sig vilse och ignoreras. Det är viktigt att gå ut ur ditt sätt att komma ihåg att lyssna på ditt barn och försäkra honom om att du erkänner hans känslor och att du behandlar dem på allvar. Ha en diskussion med ditt barn och tala om för honom att det är helt normalt och acceptabelt för honom att känna sig vilse, sårad, arg, ensam och förvirrad av alla de nya förändringar i hans liv. Var där för ditt barn, både fysiskt och känslomässigt. Håll dialogen ärlig och öppen.

• Tillbringa kvalitetstid tillsammans. Barn tenderar att känna sig som mindre av en prioritet när deras liv är i ett tillstånd av kaos. Det är viktigt att komma ihåg att barn behöver vårda och uppmärksamhet från dig. Ta time out av upptagen dag att skratta och njuta av livet med ditt barn, oavsett om du läser henne en sagobok innan läggdags eller ta på hennes långa promenader med dig runt parken varje helg.

• Håll vissa rutiner. Barn trivs i miljöer av stabilitet och förutsägbarhet. När barn saknar dessa saker, tenderar de att känna oro. Trots vad svårigheter man kan uppleva i livet, är det viktigt att försöka behålla någon typ av normalitet för dina barn, vare sig genom att hålla samma schema som tidigare eller genom att låta dem delta i samma aktiviteter (såsom, sport eller målning ).

• Håll en bra förälder. Om du tycker synd om ditt barn för alla övergångar som pågår, kan det vara mycket lätt att komma in i fallgropen för att förlora fokus och sluta vara en förälder. Du kan gå mjukt på honom genom att låta honom att stanna upp betydligt senare än sin normala läggdags eller genom att tillåta honom att äta mer skräpmat. Det är mycket viktigt att upprätthålla gränser i ditt barns liv och ge samma förväntningar och disciplin som du gjorde innan.

• Undvik att söka känslomässigt stöd från ditt barn. En del föräldrar gör misstaget att söka emotionellt stöd från sina barn under tuffa delar av livet. Detta kan vara problematiskt eftersom det är viktigt för ditt barn att se dig som en stark och lycklig. Barn kan känna sig stressad när de är medvetna om att deras förälder är olycklig. Leta någon annanstans för stöd (kurator, vänner, andra familjemedlemmar).

• Skydda ditt barn från konflikter. Övergångar föra ofta konflikter, särskilt när det kommer till en situation som skilsmässa. När ett barn genomgår en allvarlig liv förändras, är det viktigt för dig att göra vad som krävs för att göra processen så smidig och enkel som möjligt för ditt barn. Aldrig låta ditt barn att bevittna du slåss med en annan person. Detta kan bara leda till allvarliga känslomässiga trauman och potentiell skada för ett barn.

• Prata om de goda sidorna av övergången. Visa ditt barn de goda aspekterna av livet förändras, om möjligt. Om du går igenom en flyttning, talar om hur mycket större ditt nya hus kommer att bli, eller hur, eftersom det är mycket närmare till ditt arbete kommer du att kunna tillbringa mer tid med henne.


Relaterade artiklar