Hur man kan stoppa trakasserande telefonsamtal från fordringsägare

December 29

Hur man kan stoppa trakasserande telefonsamtal från fordringsägare


Trakasserande telefonsamtal från inkasserare kan inte bara störa ditt privatliv, kan de påverka ditt yrkesliv, liksom. Därför är det viktigt och bra att veta hur man kan stoppa dessa irriterande telefonsamtal innan de blir alltför överväldigande.

Instruktioner

Steg för att stoppa trakasserande fordringsägare telefonsamtal

• Det är viktigt att avgöra om den som ringer har ett legitimt skäl för att kontakta dig. Ett sätt att göra detta är genom att bestämma om skulden i fråga är berättigad. Om du inte minns ådra skulden i fråga, fråga borgenärens representant för en skriftlig rapport om skulden även när det påstods uppkommit, som det är skyldig, och vilka betalningsvillkoren är. Om du inte tror att skulden är legitim, fortsätter vidare till steg två nedan. Om skulden är verkligen skyldig, fortsätter vidare till steg tre.

• Kontakta din lokala telefonbolag rätt efter att ha fått trakasserande samtal från illegitima skuld insamlare och rapportera bluff. Du kan också be telebolaget att spåra samtalet att få telefonnumret till gärningsmannen. Du kan sedan rapportera detta nummer till myndigheterna.

• Skriv en "Do Not Call" brev och skicka det både borgenären och deras trakasserar representant. Detta brev bör innehålla ditt namn, kontoinformation och anvisningar om när, var och hur de kan kontakta dig. Se till att skicka detta brev via certifierade post så att du har bevis brevet mottogs, om du behöver bevis i framtiden.

• Håll en logg över de trakasserande samtal. Mark ner datum och tid för varje samtal, namnet på samlare som kontaktade dig och borgenären de representerar antingen på en kalender eller i en anteckningsbok hålls intill telefonen. Du kan sedan använda den här loggen som bevis du verkligen trakasseras. Även om denna idé kan inte hindra trakasserande samtal, kommer det säkerligen att hjälpa dig att bevisa sin existens. Varför inte spela in samtal? För att vara säker på att spela in ett inkommande telefonsamtal är lagligt och godtas som bevis i en domstol i ditt tillstånd, kolla med en advokat. Och även om du faktiskt inte spelar in samtal, det är inget fel med att berätta en borgenär eller deras företrädare som du är. Mer än sannolikt, kommer tonen i samtalet förändras avsevärt.


Relaterade artiklar