Hur man räkna hur mycket en elektrisk varmvattenberedare kostnader för att köra

November 11

Hur man räkna hur mycket en elektrisk varmvattenberedare kostnader för att köra


Kostnaden för en elektrisk varmvattenberedare kan variera kraftigt. Några faktorer att ta hänsyn till när räkna ut kostnaden för att driva är både storleken på varmvattenberedaren och kostnaden för el i ditt område. De flesta platser fakturera elektricitet genom kilowattimme. En kilowatt är 1000 watt. Till exempel, om din kurs är 12 cent per kilowattimme, vilket innebär att du debiteras 12 cent per timme för varje 1.000 watt du förbrukar. Genom att titta på din varmvattenberedare informationsplatta och göra några beräkningar, kan du bestämma ungefär hur mycket din varmvattenberedare kommer att kosta att köra.

Instruktioner

• Leta reda på etiketten på sidan av varmvattenberedare som innehåller alla tekniska data som modellnummer, serienummer och annan information. Etiketten bör lista hur många watt din varmvattenberedare förbrukar per timme.

• Konvertera watt som anges på kilowatt genom att dividera antalet med 1.000. Till exempel, om din varmvattenberedare förbrukar 5.500 watt, omvandla den till kilowatt ger 5 1/2.

• Räkna ut hur mycket din varmvattenberedare kostnader för att köra varje dag. En genomsnittlig varmvattenberedare löper under totalt tre timmar per dag. Låt oss säga att kostnaden är 12 cent per kilowattimme. Om varmvattenberedare förbrukar 5 1/2 kilowatt per timme, det kostar 66 cent per timme för att fungera. Multiplicera det med tre och man hamnar med en daglig kostnad av £ 1,20.

• Multiplicera den dagliga kostnaden med antalet dagar i månaden och du kommer att sluta med hur mycket det kostar att driva din varmvattenberedare varje månad.


Relaterade artiklar