Hur man gör ett matbord topp

February 16

Hur man gör ett matbord topp


Stora enkla plattor av virke är svåra att få tag på och kan vara ganska dyrt, så de flesta bordsskivor är tillverkade av flera stycken av virke sammanfogas. Göra ett matbord topp från flera delar av virke kan ge olika utseende till ett bord. Använd återvunnen virke för en rustik bondgård stil bord, eller fina plankor av lönn eller körsbär polerade till en fin grad för en snyggare bordsskiva.

Instruktioner

• Form två plankor av 80 1/2 tum 1-av-4-tums timmer (sido förkläden av bordsskivan) och två plankor av 36 tum 1-av-4-tums timmer (slut förkläden) till en rektangel med ändarna av sido förkläden anliggande insidan av gavel förkläden för att göra hörn.

• Limma hörnförbindningarna, kontrollera om torget med hjälp av en vinkelhake sedan in i hörnet klämmor torka; ungefär en timme beroende på limmet varumärke. Förborra två försänkta pilothål genom sidorna av gavel förkläden in i ändarna av sido förkläden och säkra tillsammans med 2-tums träskruv.

• Sätt i en planka av 34 1/2 tums 2-by-2-tums timmer var 10 inches mellan sido förkläden; sju totalt. Skjut dessa stöd plankor ner så att de är i jämnhöjd med botten av sido- och gavel förkläden, sedan fixeras på plats med två träskruvar drivs genom utsidan av sido förkläden i vardera änden av stöd plankor.

• Lägg två plankor av 86 tum 1-by-10-tums timmer sida vid sida på ett arbetsbord. Bead en linje av lim längs en långkant och sedan använda två stora F klämmor för att trycka de två delarna av virke tillsammans genom att fästa F klämman över de yttre sidorna av de två plankor. Upprepa med ytterligare två plankor av 86 tum 1-by-10-tums timmer.

• Lägg de två limmade plankor av virke sida vid sida på en arbetsyta och placera rampen ramen over the top. Justera positionen av ramen så att det finns en tum överhäng på den sida av ramen och 2 inches på ändarna, som kommer att göra bordsskivan centrerad.

• Kläm bordsskivan på ramen, sedan Förborra försänkta pilothål; tre per stöd planka i vart och ett av bords plankor. Säkra med 2 1/4-tums träskruvar. Vänd bordsskivan över, så att ramen är på botten, sedan köra tre försänkta 2-tums träskruvar genom varje bordsskiva planka i slut förkläden.

• Sand bordsskivan och förkläden med en slipmaskin eller för hand. Avsluta bordet med önskad trä finish, färg, lack, bets, vax eller olja.


Relaterade artiklar