Kan jag Gödsla Mina Gardenias i vinter?

February 20

Kan jag Gödsla Mina Gardenias i vinter?


Gardenias är vintergröna växter med attraktiva, blanka blad som bär doftande, vita blommor som ofta används i blomsterarrangemang och bröstbuketter. Gardenia är härdig i US Department of Agriculture hardiness zoner 8 till 10. Dwarf sorter ofta odlas som inomhus krukväxter. Gardenias behöver månads gödning under växtsäsongen, men bör inte få gödsel under sin viloperiod under vintermånaderna.

Om Gardenias

Gardenias är ett attraktivt komplement till alla trädgården, både inomhus och utomhus. Sorter i olika storlekar finns tillgängliga, från de som växer till 6 fot högt till dvärg typer. Inomhus kan dessa växter vara temperamentsfull, dock, och behöver uppmärksamhet till deras särskilda behov. De gynnas av att spendera tid utomhus på sommaren, men se till att de inte får kylas av plötsliga frost. Gardenias är tunga matare med särskilda behov av gödselmedel. De är också mycket känsliga för uppbyggnaden av salter i jorden när de planteras i behållare. Inte overfertilize och laka roten jord med klart vatten periodiskt för att avlägsna salterna.

Utomhus Gardenia Care

Gardenias växer bäst vid en markens pH på 5,0 till 6,5. De behöver väldränerad jord berikad med organiskt material. Gardenias behöver minst en tum vatten per vecka, antingen av regn eller bevattning. En 2- till 3-tums lager av kompost runt plantan bidrar till att hålla fukthalten konstant. Skölj under torra perioder för att undvika betonar växter, som kan orsaka knopp droppe.

Inomhus Gardenia Care

Växande gardenias inomhus kan vara utmanande på grund av denna växt behov av särskild solljus och fukt. Försök att kopiera anläggningens naturliga miljö så mycket som möjligt, placera den i ett fönster med södra exponering och hålla luftfuktighet hög. Vattendimma anläggningen ofta för att lägga till fukt i luften. Ett annat sätt att höja luftfuktigheten i området runt anläggningen är att placera potten på toppen av stenar i magasinet vatten. Gardenias föredrar soliga dagar och svala nätter. De bästa temperaturerna för knopp utveckling är 15,6-18,3 grader Celsius. Nattemperaturen högre än 21,1 grader Celsius kommer att orsaka knopparna att falla från anläggningen.

Gödsel Krav

Gardenias kräver ett gödselmedel formuleras för syraälskande växter. Om gardenias planteras utomhus i varma klimat som Florida, ge två eller tre tillämpningar av gödsel per år, ett i slutet av vintern eller tidigt på våren och en annan i september. Inomhus, gödsla månadsvis under växtsäsongen, från april till september, men undvika gödsling under vintermånaderna. Gardenias kan ha problem med kloros, en brist på järn som orsakar gulfärgning av bladen. Bladbehandling av järn kommer att hjälpa till att rätta till detta problem.


Relaterade artiklar