DIY Kondensator Meter

April 7

DIY Kondensator Meter


Den DIY kondensator meter eller testare som beskrivs här är för icke-elektrolytiska typer såsom de som tillverkas av papper, glimmer, keramik eller plast. Kondensatorer misslyckas när de läcker och passera likström genom dem eller bli öppen. En strömkälla ansluten i serie med ett vakuumrör voltmeter (VTVM) eller en volt ohmmeter (VOM) kan testa kondensatorer. En fristående kondensator testare kan byggas med en transformator strömförsörjning och en 50 uA mätare som möjliggör enkel drift och en dynamisk kondensator kontroll under belastningsförhållanden.

DIY Fristående Kondensator Meter

Du kan bygga en fristående kondensator meter och göra det till en integrerad del av din provbänk utrustning. Kontrollera dina reservdelar rutan för följande komponenter, som börjar med en låg ström 280 volt mittuttag (VCT) transformator. Den schematiska tillhandahålls anger en on / off knappen i en smält primär och annan switch i den sekundära att byta till olika pålagd spänning kranar. Den enkla nätaggregatet har en likriktare och filter med en bleeder-motstånd och en 10 meg ohm motstånd i serie med en 50 uA mätare. Enheten kan göras bärbar genom att montera komponenter i en liten plastlåda. Montera mätaren ansikte på framsidan av lådan tillsammans med omkopplarna tydligt markerade. Montera transformator och alla andra komponenter trådbundna och fastlödda runt de monterade föremål. Praktiska testsladdar kan lindas och höll till fallet med en fjäderklämma. Ett annat alternativ är att montera testaren i din bänk på en enkel tillgång plats.

Testmetod Använda Capacitor Meter

Koppla en ände av kondensatorn från kretsen. Ställ spänningsomkopplaren till den höga (400 VDC) eller låg (200 VDC) området. Spänning mellan test kondensator. Det kommer att indikera en högspänning momentant sedan falla till noll. Använda 10 meg ingångsmotståndet, bör en 0,1 mikrofarad kondensator tar åtta sekunder för att gå tillbaka till noll. Om den misslyckas att sparka, antingen kondensatorn är öppen eller den är för liten för att åstadkomma den spark. Den låga gränsen här är en 0,01 mikrofarad kondensator. Denna gräns beror på mätarens svarshastighet. Om du har en liten snabb-indikatorinstrumentet, kan räckvidden gå så lågt som 0,0025 mikrofarad. Om kondensatorn är kortsluten, så kommer det att registrera utspänningen från strömförsörjningen och bo i den positionen. Vanligtvis en dålig kondensator kommer att visa en läcka. Inledningsvis kommer det att sparka och sedan falla tillbaka mot noll och aldrig återvända till den punkten. Detta indikerar kondensatorn passerar likström och har misslyckats.


Relaterade artiklar