Vad är skillnaden mellan majsstärkelse och flytande stärkelse för tvätt?

April 28

Vad är skillnaden mellan majsstärkelse och flytande stärkelse för tvätt?


Hemlagad tvätt stärkelse är vanligtvis en enkel lösning av pulveriserad majsmjöl och vatten. Kommersiellt producerade flytande stärkelse lägga konserveringsmedel, dimensionering och dofter till denna standardlösning enligt patenterade recept som kan skilja sig med varje tillverkare. Äldre stärkelse formler kan ha innehållit andra växtbaserade förstärkningar, såsom vete- eller potatisstärkelse. Alla stärkelse lägga styvhet kläder och göra strykning enklare.

Hemlagad flytande Stärkelse

Kombinera pulveriserad majsmjöl med en lika stor mängd kallt vatten. Lägg pastan till 2 liter kokande vatten. Låt lösningen svalna till rumstemperatur. Doppa bomullsskjortor i stärkelselösningen, vrida dem torra och järn vid en medeltemperatur (bomull inställning). För fyra skjortor, använda 2 liter vatten i kombination med en 1/2 tsk, 1 msk eller 2 msk majsstärkelse för lätt, medium eller kraftigt stärkta resultat.

Hemlagad Spray Stärkelse eller Storleks

I en sprayflaska, kombinera 2 msk pulvriserad majsmjöl med en pint kallt vatten och skaka ordentligt. Spray kläder as you go och järn vid en inställning medium (bomull). För tyger som kräver en lägre värmefixering, är limning krävs. För att göra dimensionering, kombinera ett paket av unflavored gelatin i 2 koppar hett vatten. Doppa kläder i gelatinlösningen och låta tyget att torka. Järn på en låg nivå (syntetisk). Storleks ersätter stärkelse när stryksyntetmaterial och ömtåliga.

Kommersiella flytande Stärkelse

Den färdiga flytande stärkelse du köper hos din lokala livsmedelsbutik eller närbutik görs med hjälp av en formel som liknar hemlagad flytande stärkelse men med tillägg av ett fåtal patenterade ingredienser. Konserveringsmedel förlänga hållbarheten, sträcker dimensionering produktens användningsområde och doft lägger en behaglig doft till stryk erfarenhet. Kommersiell dimensionering är en variant av karboximetylcellulosa, ett derivat av naturlig bomull.

Effekter av Stärkelse

Applicera stärkelse till kläder innan eller under strykningsprocessen för att lägga till stelhet och en blank yta som hjälper till att förhindra smuts från att tränga tygytorna. Stärkelse hjälper ett varmt strykjärn för att glida smidigt över tyger, vilket gör strykning processen mindre fysiskt beskattning. Många moderna tyger har kemiskt modifierad så att rynkor är ett mindre problem, och strykning med eller utan stärkelse är inte längre nödvändigt att behålla en välpreparerade utseende.


Relaterade artiklar