Spel för barn under 4 år gammal för att spela

August 9

Spel för barn under 4 år gammal för att spela


Spel för barn stimulera deras hjärnor, engagera sina kroppar och uppmuntra kreativitet. Huruvida spel är fysiskt eller psykiskt, eller innebär finmotorik eller minne, småbarn tycker ofta att spela något spel, åtminstone för en kort stund. Barn under 4 år har normalt en kort uppmärksamhet span och begränsade förmågor, så uppmuntra åldersanpassade aktiviteter när du spelar spel med yngre barn.

Duck Duck Goose

Detta spel är bäst spelas med minst fyra barn. Välj ett barn att vara "det" och har resten av barnen sitta i en stor cirkel. "Det" ska gå runt utanför cirkeln, försiktigt röra varje barn på huvudet och axlar. Hon ringer varje barn en anka som hon berör dem tills hon vill ha någon att jaga henne runt cirkeln. Då hon kommer att beröra ett barn och säger "gås." Att barn behöver få upp och jaga "den" runt cirkeln. Målet är att märka henne innan hon sitter i gås fläck. Om "det" gör det till den lediga platsen innan det blir taggad, barnet som var gåsen blir "det." Det här spelet kan fortsätta tills barnen tröttnar på det eller tills alla har haft en chans att vara "det."

Musical Hula Hoops

Spelat likt musikaliska stolar, kan musikaliska hula hoops spelas inomhus eller utomhus. Bilda en stor cirkel genom att placera en rockring på marken för varje barn. Har barnen stå i sin egen bågen och starta musiken. Uppmuntra barnen att kliva ur sin bågen och gå runt på utsidan av den stora cirkeln. Ta bort en av hula hoops och stoppa musiken. När musiken är avstängd, barnen måste klättra till en ledig hoop och steg inuti den. Barnet som inte göra det till en båge är ute. Ta bort en annan bågen och starta musiken. Har barnen gå runt på utsidan av bågarna och stoppa musiken. Fortsätt detta mönster tills det bara finns ett barn kvar i en båge. Hon är vinnaren.

Red Light Green Light

Använd detta spel för att hjälpa barn att följa instruktioner och öva självkontroll. Linje barnen upp i ena änden av rummet eller gård som du står på den motsatta änden. Förvandla din tillbaka till barnen och skrika, "grönt ljus". Detta är en kö till barnen att springa mot dig. Vänd dig så du möter barnen och skrika, "rött ljus." Detta talar barnen att sluta. Vänd runt och skrika, "grönt ljus". Fortsätt med detta mönster tills det första barnet når dig. Han är vinnaren och får vara "trafik director" för nästa omgång.

Använd dina öron

Be barnen att sitta tyst på golvet eller marken och blunda. Låt dem lyssna på olika ljud som gjorts av dig eller för miljön. Fråga barnen vad de hör. Blåsa i ett munspel, studsa en gummiboll, ringer på dörrklockan ringer din mobiltelefon så det ringer och gå på ett hårt golv för fotsteg ljud.


Relaterade artiklar