Hur man berättar skillnaden mellan förnickling och förkromning om skjutvapen

April 13

Hur man berättar skillnaden mellan förnickling och förkromning om skjutvapen


Skjutvapen som är gjutna i stål kan bli korroderade när de utsätts för väder och vind. Sedan slutet av 1800-talet, har plätering varit gynnsamt sätt att täta metallen och bevara både dekorativa och arbetande delarna av skjutvapen. Eftersom stål är porös, finare, är mjukare metaller såsom nickel och krom (eller "krom") används för att skapa en skyddande, lusterous yta. Baserat på ålder av skjutvapnet och färgen på målet, kan skillnaden mellan nickel och förkromning bestämmas.

Instruktioner

• Se till att vapnet är oladdat. Kontrollera noggrant skjutvapen för att säkerställa att ingen ammunition laddas i kammaren. Ta tidningen om det finns någon.

• Bestäm ålder skjutvapen. Om du inte känner till år skjutvapen tillverkades, kan du ta den till en värderingsman eller en antik skjutvapen återförsäljare. Genom att titta på serienumret, kan han berätta för dig när det gjordes.

• Bestäm målgång i skjutvapen på grund av ålder. Förnickling infördes på 1870-talet och förblev det främsta sättet att plattan vapen genom det tidiga 20-talet. Förkromning uppfanns inte förrän på 1920-talet och var inte lätt tillgängliga förrän efter andra världskriget avslutades 1945. Därför, om ditt vapen har tillverkats före 1920-talet, är det med största sannolikhet förnicklad.

• Bestäm målgång i skjutvapen baserat på färg. Nickelpläterade vapen har en svag gul nyans till dem. Förkromade skjutvapen har en ljus blåaktig färg.

• Bestäm målgång i skjutvapen grundar sig på lyster. Placera eldvapen på ett bord och hålla en linjal vinkelrät med tabellen så att siffrorna återspeglas i metallen. Om du kan urskilja två eller flera nummer, är vapnet troligen pläterad i krom. Skjutvapen med mattare finish som inte reflekterar mycket är mest sannolikt nickel.

• Ha en professionell avgöra målet. Om du fortfarande är osäker, kan en skjutvapen specialist avgöra målet för dig.


Relaterade artiklar