Hur man skriver en roman Espionage

June 24

Hur man skriver en roman Espionage


Att skriva en roman av någon genre är en utmanande, men spännande process. När din roman fokuserar på spioner, en hel del forskning om spioneri krävs också. Nyckeln till att skriva en spionage roman som kommer att publicera och sälja bra skapar minnesvärda karaktärer och utforma en överraskande, stram tomt. För att göra denna uppgift mindre överväldigande, dela upp skrivprocessen i flera mindre delar och arbeta steg för steg genom processen.

Instruktioner

• Läs en mängd olika spionage romaner och notera vad du känner var effektivt, och vad du inte gillar. Var uppmärksam att inte bara handlingen och historien, men också till handstil, eftersom detta kommer att hjälpa dig senare när du arbetar på att hitta din egen röst.

• Brainstorm fritt på din spionage historia. Tillåt dig själv att skriva idéer om tecken, inställning och vändningar fritt utan att behöva oroa redigering eller ens vara logiskt. Kom ihåg att du har full kreativ licens i ditt skrivande. Spionage berättelser är ofta vävs med andra genrer som fantasy, sci-fi och skräck.

• Forskning och spara artiklar och information som hjälper dig när du bygger din berättelse. Tänk till exempel, den stad där din spionage romanen utspelar sig, och forskning den platsen. En spion roman kommer nästan alltid har futuristiska prylar för spioneri och en högre än vanligt tekniknivå, så forskning inom detta område är också fördelaktigt.

• Skriv en kort biografi för huvudpersonen eller tecken. Ofta spionage romaner fokuserar alltför mycket på tomten och karaktärerna faller platt, lämnar läsare otillfredsställd. Utveckla dina karaktärer först för att göra dem mer levande och verklig.

• Utarbeta en tomt disposition för din berättelse. Av naturen, är en berättelse om spionage full av lögner och hemligheter, så du måste vara särskilt försiktig för att undvika tomt hål och inkonsekvenser. Hålla ordning med hjälp av registerkort eller ett kalkylblad att hålla reda på berättelser, särskilt om din berättelse kommer att ha flera olika synvinklar karaktär.

• Skriv din berättelse scen för scen, ert disposition ofta. Håll spänningen i din berättelse hög en viktig del av en spionroman genom att ständigt sätta din huvudpersonen i farliga situationer och ständigt höja insatserna eller konsekvenserna om han misslyckas.

• Bryt för ett par dagar eller veckor från din bok när du är klar. Gå sedan tillbaka för en läsa igenom och revision. När du läser, ta del av både linje redigera detaljer som skiljetecken fel, liksom större, tomt relaterade frågor. Fråga dig själv i varje scen om scenen är nödvändigt för berättelsen, och om spänning och action-avgörande för en bra spion skvaller är ständigt närvarande.


Relaterade artiklar