Reparations verktyg för bleckblåsinstrument

October 20

Reparations verktyg för bleckblåsinstrument


Varje seriös mässing spelare vet hur bräcklig av sitt instrument alltför väl. Känsliga instrument som valthorn, trumpet och tuba är benägna att bucklor. Ibland kan din språkrör fastna också. Trombon spelare kan kämpa med fastnat bilder och baryton spelare med fastnat ventiler. Lyckligtvis finns det verktyg som kan hjälpa mässing spelare med fastställande av gemensamma problem instrument.

Mouthpiece Verktyget

Om skaftet av din munstycke böjs på sin plats eller bucklig, kan det påverka hur det passar in i instrumentet, eller kanske få den att inte gå in på alla. En grundläggande munstycke skaft buckla verktyg kan lösa problemet ganska enkelt. Verktyget kan användas på språkrör oavsett storlek, inklusive de valthorn och tubor. Placera verktyget i munstycket, och knacka tills munstycket är rakt igen.

Trombon Verktyget

Som trombonist övar, plötsligt bilden blir fastnat. För att komma tillbaka till träna så fort som möjligt, använd fast-slide demonteringssats. Med hjälp av satsen, som kommer med ett grepp tyg, paddla och skjut-drag hammare, är mycket säkrare än att gripa bilden och dra den med händerna. Satsen förhindrar böjningen av sliden vid korrekt användning.

Munstycke Puller

De munstycken av mässingsinstrument kan fastna om det inte sätts i korrekt. När detta inträffar, inte vända sig till ett par nål-tång, eftersom detta kan orsaka omfattande skador på instrumentet eller munstycket. Använd i stället ett munstycke avdragare. Verktyget klämmor på munstycket och gör det lätt grepp för att dra. Utformningen av avdragare förhindrar bucklor och repor till instrumentet och munstycket.

Dent Kit

Om klockan på din mässing instrument blir bucklig, kan en stav och-boll som för små bucklor fixa det. Setet levereras med två stavar med olika längder och sex buckla-kulhuvuden. De kulhuvuden kan skruvas på stängerna beroende på typen av buckla som behöver repareras. Stavarna sedan fastnat i den del av instrumentet som är bucklig och sköt och roteras tills buckla är hoppat ur.


Relaterade artiklar