Däckstorlek Information

February 17

Däckstorlek Information


Kodad information märkt på sidan av däck ger förare och tekniker med viktig information om ett däck avsedda användning, vikt kapacitet, mått, temperatur och hastighetsbegränsningar. Att förstå dessa däckstorleks koder kan förarna att fatta välgrundade beslut när de köper däck.

Början av kod

I däck dimensionering, märkeskoden som finns på däckets sidovägg börjar oftast med en enda bokstav som anger däckets avsedda ändamål. Till exempel, däck som börjar med ett P indikerar att däcket är ett P-metrisk storlek som är avsedd för användning på passagerarfordon inklusive bilar, SUV och minibussar. Andra bokstäver inkluderar T (tillfällig reserv), LT (lätt lastbil), C (kommersiella) och ST (special trailer).

Bredd

Omedelbart efter den första bokstaven i däckets storlekskoden är en serie av tre siffror. Dessa siffror är känd som sektionsbredden och ange beloppet millimeter (mm) från den bredaste punkten av däckets yttre sidovägg och den bredaste punkten av däckets inre sidovägg.

Andra aspekter

Andra aspekter av däckstorleks som ingår i den tryckta koden på däckets sidovägg är interna konstruktion, däck och hjuldiameter, sidovägg bildformat, beskrivning av tjänsten och hastighetsklass. När man väljer ett däck är det fördelaktigt att känna till de betydelser som finns i ett däck-limnings kod.


Relaterade artiklar