Hur man bygger en katapult för ett skolprojekt

February 10

Hur man bygger en katapult för ett skolprojekt


Att bygga en katapult för ett skolprojekt är ett roligt sätt att utforska historia och fysik. Det finns många olika typer av katapulten som du kan göra, från en plastsked tejpade en råttfälla till en tre-fot Trebuchet. Den version här är en medelstor katapult som drivs av ett gummiband, och är tänkt att byggas med hjälp av material som du kan hitta runt huset. Det kräver en viss kapning, limning och spikning, så be en vuxen om hjälp.

Instruktioner

• Bryt måttstock i två jämna halvor. För att säkerställa en snygg paus, gör det måttstock över dess bredd med hjälp av en mattkniv. Ställ en halv undan. Bryt den andra hälften i tre delar. Ett stycke bör vara fyra inches lång, eller så länge som brädan är bred, medan de andra två bitarna är lika halvor av den återstående längden.

• Ställ de två lika stora bitar av måttstock vertikalt och lim på vardera sidan av kortet, ungefär en tredjedel av vägen ner från ena änden. Limma återstående stycket tvärs över toppen av dessa stolpar som ett tvärstycke, som bildar en fyrkantig ram.

• Limma den ena sidan av skåpet gångjärn till änden av den återstående längden av måttstock. Spika den andra sidan av gångjärnet till brädan precis under den fyrkantiga ramen.

• Skruva en av skruv hakar fast i måttstock ungefär halvvägs ner sin längd. Skruva den andra skruven kroken i slutet av styrelsen, i linje med gångjärnet och stående upprätt.

• Montera de två krokarna med hjälp av en stor gummiband. Gummibandet ska ligga över toppen av torget ram. Det bör vara tillräckligt stram för att dra måttstock mot torget ramen, men löst nog att måttstock kan dras tillbaka platt mot styrelsen.

• Limma locket från en aerosolburk till slutet av den måttstock så att den är vänd uppåt när armen dras tillbaka. När du är redo att avfyras katapulten, placera en projektil i locket, dra armen tillbaka, och släpp den.


Relaterade artiklar