Hur man installerar ett expansionskärl på en varmvattenberedare

May 24

Hur man installerar ett expansionskärl på en varmvattenberedare


Värme gör expansionen. Och, när vatten upphettas och expanderar, om den inte har en expansionstank för att fånga "overflow", det kan orsaka rören för att läcka eller tom skur. Skador på din varmvattenberedare är också möjligt. De flesta delar av landet kräver att varmvattenberedare antingen expansionskärl eller speciella ventiler som släpper överflödigt vatten. Expansionskärl är bäst, eftersom de kan hålla mer vatten.

Instruktioner

• Bestäm storleken på varmvattenberedaren expansionskärl du behöver. Detta är baserat på hur många liter vatten din varmvattenberedare håller. Köp rätt storlek expansionskärl, en T-koppling och teflonband.

• Leta reda på kallvattenmatarledningen, och bestämma vilken del av det går horisontellt (sida vid sida) till varmvattenberedaren. Det är där du vill ha ditt expansionskärl ska placeras, och där du kommer att länka den till vattenvärmaren själv.

• Stäng av strömmen till din varmvattenberedare när du installerar expansionskärlet IF din varmvattenberedare är elektrisk. Men om du har en gas varmvattenberedare, om du inte vet exakt hur du aktiverar gasförsörjning och av, försök inte att göra det. Farliga ångor kan bygga upp mycket snabbt, och den minsta gnista eller tändkälla kan antända dem. Dessutom kan rök komma in i huset, och kan orsaka sjukdom eller död för familjemedlemmar och husdjur.

• Stäng vattentillförseln till varmvattenberedaren OFF. Därefter, häng expansionstanken OVAN kallvattenmatarledningen, där det kommer att vara tillgänglig för den horisontella delen, samt vattenvärmaren. Se till att din expansionskärl är ordentligt fastsatt i väggen eller annat stöd från vilken den hänger. Det kommer att ha en viss tyngd åt det, och kan orsaka skador på varmvattenberedaren eller omgivande områden om det skulle falla. Tillverkarens instruktioner för expansionskärlet kan berätta för dig hur man gör detta.

• Montera tee montering på kallvattenmatarledningen.

• Bestäm vilken ände av den gängade anslutningen på expansionskärlet passar tee montering.

• Linda teflontejp runt rätt ände; passar tanken kontakten till T-anslutningen.

• Dra åt kopplingen ordentligt med hjälp av en rörtång.


Relaterade artiklar