Hur boll vivel förstöra bomullsplantan?

July 29

Hur boll vivel förstöra bomullsplantan?


En boll är den rundade kapsel som innehåller frön från bomullsplantan och ger namnet på den ökända boll vivel i söder - en insekt legendarisk i historien för sin förmåga att förstöra bomullsskördar.

Signifikans

Den boll vivel, en liten, grå eller rödbrun skalbagge ungefär en fjärdedel av en tum i längd, både uppfyller sin hunger och växer nästa generation av vivel inom bomullsplantan. De glupska vivlar skada bollar, minska mängden bomulls lint jordbrukare kan skörda konstaterar Texas Boll Weevil Eradication Foundation.

Angrepp

Den kvinnliga vivel framträder under våren, livnär sig på bomull för nästan en vecka innan tugga specialiserade hål i anläggningen där för att lägga ägg. Efter avsättning äggen, de vivel sälar över med en speciell sekretion. Efter deras kläckning, vivel larver börjar också livnär sig på insidan av anläggningen, vanligtvis orsakar bomull boll att falla till marken.

Förebyggande / Lösning

Den boll vivel är särskilt besvärligt eftersom det ger flera generationer av skalbaggar genom varje växtsäsong. Tillämpningen av insekts kontrollerar endast vuxna vivlar och bidrar till förstörelsen av andra organismer som minimerar skadedjur såsom boll vivel, enligt University of Missouri Extension Service. Speciella Boll Weevil fällor och tidig plantering av grödan - innan vivel befolkningen ökar - hjälpa till att minimera skador på bomullsskörden.


Relaterade artiklar