Utrustning och verktyg för en tandhygienist

September 19

Utrustning och verktyg för en tandhygienist


Tandhygienister är beroende av olika verktyg och utrustning för att behandla sina patienter. Regelbundna rengöringar och undersökningar är en viktig del av munhälsan, och dentala verktyg hjälper tandläkare och tandhygienister hålla tänderna friska och starka. Vissa tandläkare verktyg är grundläggande för alla tandläkare och tandhygienister, medan andra är endast för specifika områden av tandvård. Verktyg och utrustning gör en patients mun mer tillgängliga för undersökning och behandling.

Munspegel

Tandhygienister använder denna handspegel för att se olika vinklar inne i en patients mun. Chefen för spegeln är rund och är ett användbart verktyg för att visa de bakre tänderna. Spegeln reflekterar också ljus över svårt att se områden i munnen som gör det lättare för hygienist att se. En munspegel gör det också enkelt att flytta tungan och kinden ur vägen när man läser tänder.

Långsam Hastighet Poler

Hygienister använder denna handhållna verktyg vid tandrengöring utnämningar. Den lilla, spinning, polering koppen är det sista steget i rengöringsmedel och poler tänder. Detta verktyg omfattar mer av din tand yta lätt rengöring under tandköttskanten och även mellan tänderna.

Salivsug

En engångs salivsug hjälper tandläkare och tandhygienister kontrollerar fukt och saliv i patientens mun som de arbetar. Detta verktyg fungerar som ett vakuum som ger en låg volym av sug att ta bort saliv, blod och andra överskott vätskor att hålla munnen klar som tandläkare eller tandhygienist verk.

Dental Burs

Hygienister använder dentala borr för att fylla i håligheter eller reparations raster och marker på en tand yta. De hjälper också tandhygienister släta och polera ytan av en tand, och kan hjälpa till att extrahera vävnad inne av en tand under en rotfyllning eller annan reparativ process.

Röntgenbild Utrustning

De flesta tandhygienister använder röntgenbild utrustning för att se röntgenbilder av deras patientens tänder. Röntgen ger tandläkaren och tandhygienisten med panoramautsikt över munnen. Detta gör det lättare att lokalisera potentiella problem.


Relaterade artiklar