Program för att hantera flera datormöss

August 10Det finns flera mjukvarupaket som stöder användningen av flera möss på en enda dator. Dessa program tillåter flera användare att styra separata markörer med individuella möss. Flera mus programvara används ofta i utbildningsprogram så flera studenter kan arbeta tillsammans på en dator. Det tillåter inte användare att använda flera program parallellt, dock. Windows tillåter endast ett aktivt fokuserat program åt gången, vilket begränsar användbarheten av flera program mus.

KVB Mus

CPN Mouse låter utvecklare att skapa program som stöder användningen av flera möss. Det ger också stöd för att använda flera möss i Windows 2000 och Windows XP. CPN Mouse finns både en mus förare och API. CPN Musdrivrutinen tillåter användare att använda flera möss med normal Windows-program, medan API kan utvecklare skapa särskilda program som använder flera möss. Tidigare försök att använda flera pekdon i Windows XP och Windows 2000 hade misslyckats på grund av utformningen av dessa operativsystem.

Windows Multi

Windows Multipoint är ett mjukvaruutveckling paket som gör det möjligt att skapa program som använder flera möss för nyare versioner av Windows. Multi är kompatibel med versioner av Windows som sträcker sig från Windows XP med Service Pack 3 till Windows 7. Multi också stöd för Windows Server 2008 och är kompatibel med både 32-bitars och 64-bitars operativsystem. Multi ger stöd för program skrivna i Microsoft Visual Studio 2008, med en uppsättning mallar för att underlätta att skriva flera mus applikationer. Multi stöder också anpassade markörer genom att tillåta utvecklare att ange färger och bilder används för att representera enskilda mus markörer.

Lagspelare

Team Player är ett kommersiellt tillgängligt program som ger stöd för flera möss och tangentbord på en enda dator. Team-spelare är kompatibel med flera bildskärmar och andra typer av pekdon, inklusive tabletter och whiteboard. Team Player finns i två versioner, konstruerade för antingen utbildning eller företagsanvändare. Den stöder upp till 30 användare samtidigt och möjliggör anslutning av ytterligare pekdon med en USB-hubb.


Relaterade artiklar