Hur man odlar klätterrosor i krukor

April 30

Hur man odlar klätterrosor i krukor


Om du älskar rosor, men inte har en trädgård kan du fortfarande njuta av dessa blommor genom att odla dem i en kastrull på en balkong, uteplats eller i en vinterträdgård. Flera varianter av miniatyr rosor växer 1,8-3 meter lång och kan med framgång odlas i kruka. Så länge växterna får tillräckligt solljus och har en spaljé, tråd eller ram, kan du odla klätterrosor. Miniatyr rosor är lättare att ta hand om än större sorter och du kan ta dem med dig när du flyttar hus eller lägenhet.

Instruktioner

• Se den plats där du planerar att ställa in krukan med klätterros. Alla rosor, oavsett storlek, behöver massor av solljus (minst 6 timmar) varje dag. Om de bara får sol del av dagen, de gör bättre med morgonsol.

• Köp miniatyr klätterros och potten för rosen. Dessa rosor i allmänhet kan hittas på plantskolor eller online på företag som Johns miniatyr rosor. Vilka steg du väljer bör bero på storleken av den mogna ros och storleken på potten för rosen. Potten ska vara minst 20 cm över till att börja med; rosen kan transplanteras till en större kruka senare som det växer. Se till att potten har tillräckliga dräneringshål. Håll ros i ett soligt läge och vattnas regelbundet tills du kan transplantera den till potten.

• Trans rosen på en plats där det finns något att fånga vatten, som ett stort badkar, eftersom detta förfarande kan bli rörigt. Blanda flera matskedar av alla ändamål växtnäring i en hink med vatten. Försiktigt bort rosen ur behållaren och ställ den i hinken med vatten / gödselmedelslösningen; justera vattnet så rötterna och en del av den nedre delen av rören är täckta. Detta kommer att bidra till rosen har färre problem med transplantation chock och bosätta sig i sitt nya hem snabbare.

• Blanda lika mängder planteringsjord, trädgårdsjord och torv i en hink. Kammar blandningen i potten, till ungefär halvvägs full. Flytta rosen från vattenlösningen i potten och justera höjden på marken så att rosen är knopp unionen (den gemensamma liknande knopp mellan rosen käppar och rötter) är ca 6 cm under toppen av potten. Nestle den ökade något i marken. Blanda mer krukväxtjord, torv och trädgårdsjord i den andra hinken med vatten, tills det är konsekvensen av soppa. Har någon hålla rosen på plats i sin nya krukan och häll soupy jorden runt rosen, tills rötterna är täckta. Snabbt avsluta fylla potten, alternerande mellan planteringsjord och trädgårdsjord till behållaren tills soupy jordblandningen bekräftas. Detta steg kommer att vara ganska rörigt, eftersom vattnet kommer att börja flöda från botten av dräneringshålen.

• Sätt i en spaljé för miniatyr steg att klättra på; placera den mot kanten av potten för att undvika skador på växtens rotsystem. Sprid en 2,5 cm tjockt lager av kompost ovanpå marken kring rosen och något som täcker sin linda unionen. Ställ rosen potten i ett soligt läge.

• Vattna klätterros dagligen i två veckor och därefter varannan dag i ytterligare två veckor. Så småningom avslöja kompost från sin linda unionen under denna tid. När du ser rosen sätta fram ny tillväxt, minska vattning till flera gånger i veckan. Med tillräckliga dräneringshål, är chanserna att över vattna rosen minskas, men låt inte jorden att hålla vattendränkt; Det kan skada rosen och orsaka sjukdom. När klättring ros växer, kommer det att nå mot solljuset. Justera positionen av potten kommer att hjälpa rosen växa uppåt.

• Knyt käppar i miniatyr klätterros lätt till spaljé när de växer, med hjälp av garn eller flexibel blommor tråd. Beskär miniatyr steg på samma sätt som du skulle göra större sorter och hålla marken under det rengöras från nedfallna löv eller kronblad. Applicera växtnäring utvecklats speciellt för containerodlade växter i enlighet med dess anvisningar.


Relaterade artiklar