Biverkningar av oreparerad läckande hjärtklaff

May 8

Biverkningar av oreparerad läckande hjärtklaff


Hjärtklaffar kan börja läcka på grund av medfödda defekter, virus eller drogmissbruk. Den läckande ventil kan leda till en mängd olika biverkningar. Ventiler som inte öppna eller stänga ordentligt kan leda till för mycket eller för lite blod pumpas genom hjärtat. Många människor vet inte att de har en läckande hjärtklaff tills symtomen hinna dem och de tvingas att söka medicinsk hjälp.

Fakta

Det mänskliga hjärtat har fyra ventiler - mitralisklaffen, trikuspidalventilen, lung ventil- och aortaklaffen - och varje spelar en viktig roll i hälsa i hjärtat. Om någon av ventilerna blir sjuka eller nedsatt, kan det leda till att ventilen blir otät, vilket kan leda till komplikationer, biverkningar och allvarlig sjukdom. Hjärtklaffersättningar blir allt vanligare. Mayo Clinic webbplats rapporterar att deras kirurger ersätter cirka 1.400 hjärtklaffar varje år.

Betydelsen av biverkningar

American Heart Association rapporterar att människor med hjärtklaff sjukdomen kan ha en försämrad livskvalitet. De symtom som en patient lider kan lämna dem trött, vilket gör normala aktiviteter som de en gång haft svårare. De kan också ha en minskning av lungkapacitet, vilket kan leda till ett behov av syre och kan orsaka en patient att bli ännu mer begränsad till hemmet. Eftersom symtomen förvärras så gör patientens allmänna hälsa.

Allvarlighetsgrad biverkningar

Biverkningar från en läckande hjärtklaff kan vara ganska svår. Enligt Mayo Clinic, kan dessa inkluderar utvidgningen av hjärtat, trötthet, svårt att andas, hosta (när man ligger ner eller på natten), svullna fötter och anklar, blåsljud, överdriven urinering, bröstsmärtor eller trånghetskänsla, och svimningskänsla eller yr .

Orsaker till biverkningar

Symtom på otäta hjärtklaffar kan orsakas av blodsäkerhetskopiera eller för mycket blod kommer in i hjärtats kamrar. Hjärtat kan bli förstorade och lungproblem kan innebära. Om den läckande ventilen är allvarligt defekt, kan det finnas problem med hjärtat att pumpa tillräckligt med blod genom hela kroppen. Vid denna punkt, kan patienterna uppleva ännu fler biverkningar, såsom svullna bihang eller blå läppar, fingrar eller tår.

Identifiering

Biverkningar av oreparerad läckande hjärtklaff


Fastställande att de symtom du upplever orsakas av hjärtklaff skador kan vara en långdragen process. Många olika tester används för att göra denna bestämning. Dessa tester kan omfatta lungröntgen, blodprov, EKG, holter bildskärm, ekokardiografi, transesopheogeal ekokardiografi, träningstest, elektrofysiologi och hjärtkateterisering.

Behandling

Biverkningar av oreparerad läckande hjärtklaff


Mayo Clinic rapporterar att det finns många olika behandlingar som erbjuds för symtom på en läckande hjärtklaff. Mediciner som Lasix (furosemid) kan användas för att hjälpa till med svullnad och andningssvårigheter på grund av vätskeansamling. Andra läkemedel, såsom antikoagulantia, kan användas för att förhindra blodproppar och risken för stroke eller embolism. Läkemedel kan också användas för att försöka behandla den förmaksflimmer som ibland resulterar. I andra situationer kan symptomen vara så allvarlig att operation är nödvändig för att reparera eller ersätta den ursprungliga ventilen.


Relaterade artiklar