Hur att plantera lökar under plast Mulch

July 28

Hur att plantera lökar under plast Mulch


Plast kompost blir allt mer populärt att använda när växer en mängd olika grönsaker, inklusive lök. I själva verket blir det så populärt för ogräsbekämpning, vattenvård och för att reglera marktemperatur, det finns många olika typer av plast kompost som bonden och trädgårdsmästaren. Till exempel är vit plast kompost används för att hålla marken svalare på sommaren och svart plast kompost används för att hålla jorden varmare tidigt på våren och vintern.

Instruktioner

• Välj sättlök eller växter som är anpassade till ditt område. Lök är separerade i långa dag, mellan- och korta dag sorter. I södra USA, till exempel, är korta dag sorter planteras tidigt på våren på grund av tidsdagslängd ökar för en lång dag mångfald, dagtid temperaturer är alltför varmt att växa lök.

• Förbered planteringsområdet genom att ta bort ogräs och skräp och skapa en slät yta eller något upphöjda rader. Skapa sex tum höga kullar håller dig från att böja över så långt, medan plantera många lök set.

• Lay dropp tejp eller droppslangar utmed längden av kullarna för bevattning. Detta är mycket viktigt eftersom du inte kan få vatten till rotsystem löken när de är omgivna av plast kompost. Lök växer bäst i jämnt fuktig jord i en väldränerad plats. Rader bör vara 24 till 36 inches isär.

• Täck plantering med plast kompost av önskad färg. Säkra plasten genom att täcka kanterna med stenar, brädor eller tråd stift drivit igenom plasten och i jorden var 18 till 24 inches.

• Klipp "X" -formade platser i kompost med en vass kniv eller annat skärverktyg 6 inches isär längs raden. Var noga med att inte skära dropp tejp eller soaker slang under tiden du klipper kompostmaterial. Varje "X" ska vara 4 inches bred och vara tillräckligt nära bevattningsslangen lök anläggningen kan få vatten. Plantera lök växter, eller uppsättningar, en tum djupt i varje område där "X" kapas. Löken kommer att växa under kompost och lök bladverk kommer att växa över kompostmaterial.


Relaterade artiklar