Hur man gör en Railroad Spike kniv

June 27

Hur man gör en Railroad Spike kniv


Om du letar efter en unik typ av metall crafting projekt, överväga utforma en kniv gjord av en järnväg spik, med spetsen distinkta huvud bildar Knappen på handtaget. Du kan göra en iögonfallande och användbar blad som gör en stor konversation lappar. Om du är erfaren med grundläggande smide och har en uppsättning verktyg och redskap, kan du skapa din egen spik-kniv genom att följa dessa anvisningar.

Instruktioner

• Värm spetsen tills det tar på en körsbärsröd glöd. Ta tag i spetsen med metallbearbetning tång och placera den på städet så att chefen för spik är orienterad på rätt sätt. (Den långsträckta kanten på spetsen huvud skall peka i samma riktning som den skarpa kanten av den färdiga bladet.) Begin hammering och tillplattning den första tredjedelen av längden på skaftet, mätning från spetsen av den punkt tillbaka. (Se bild nedan.)

• Platta skaftet jämnt över bredden. Arbeta metallen från början av bladet i handtaget, flytta utåt mot den punkt, tills du bildar formen i exemplet bilden här. Bladet skall vara 1/8-tums tjock. Värma bladet när det kyler eller blir för stel att arbeta enkelt. När du har den tomma formen av bladet i rätt form, värma den för nästa steg.

• Arbeta bladet i en kilform som smalnar längs skäreggen på bladet. Börja hamra från kanten nära handtaget och arbeta framåt mot spetsen. När metallen bearbetas till en avsmalnande kil (sett i tvärsnitt) bladet kommer kurvan uppåt något när du rör dig mot spetsen. Platta till spetsen av bladet längs den sista fjärdedelen av längden av bladet, mätning tillbaka från punkten. Hammer det sista kvartalet längd ner från den övre kanten på skäreggen. Taper hela spetsen av bladet ned till en vass spets. Värma bladet när det blir för stel att arbeta enkelt. När bladet bildas i form avbildas i exemplet här, är du redo för den sista finputsningen.

• Fila kanten av bladet med hjälp av en metall-fil eller slipstenen till grov i den slutliga avsmalningen. Använd en bryne eller en skiv array slip för att sätta en fin, vass egg på bladet. Alternativ för efterbehandling av metallytor innefattar sandblästring handtaget, sätta en borstad finish på plan av bladet eller polering bladet med slippapper. Lycka till med ditt projekt!


Relaterade artiklar