Hur kan vi minska, återanvända och återvinna hantverk

August 13

Hur kan vi minska, återanvända och återvinna hantverk


"Minska, återanvända, återvinna" är hierarkin avfallsminskning. Du minska avfall och föroreningar när du konsumerar mindre resurser och välja mer hållbara och giftfritt produkter. Du åter genom att välja objekt som inte får kastas bort efter en användning, och du återvinna när du gör något gammalt till något nytt och användbart. Minska, återanvända och återvinna kan också tillämpas i hantverk att lära barnen att inte slösa och för att hjälpa dem ompröva vad de kan tänka på som skräp.

Plast- och glasflaskor

Plast- och glasflaskor används vanligen och kastas bort efter en användning, men det finns många hantverk som kan göras med dem. Måla en kreativ design på en plastflaska med akrylfärg, eller måla en design på en glasflaska med en blandning av vitt lim och akrylfärg. Fyll flaskan till hälften med vatten och tillsätt färska blommor att förvandla din flaska i en vas. Flaskor kan också användas för sand konst med färgad sand. Du kan göra en bubbla fläkt, genom att skära din plastflaska ca 4 inches från toppen, doppa den breda änden av din överstycke i en lösning av diskmedel och vatten, och blåsa genom munstycket för att skapa en stor bubbla.

Hushållspapper och toalettpapper Rör

Hushållspapper och toalettpapper rör kan användas i flera olika hantverk, såsom att vrida rören till djur- och folk skulpturer. DK Barn har mallar för en rad möjliga skulpturer. Du kan göra spion kikare från toalettpappersrullar genom att tejpa två tillsammans. Eller gör ett regn pinne genom att måla ett mönster på en pappershandduk rulle: cap ena änden genom att tejpa den med en bit kraftigare papper; klippa en 6-tums ark aluminiumfolie och vrid den i form av två olika slingor eller fjädrar; sätter folien tillsammans med torkade bönor eller ris i röret; och sedan locket den andra änden av röret.

Burkar Aluminium

Burkar Aluminium kan tvättas och görs till något nyttigt. Skär av toppen med en konservöppnare, vänd burken upp och ned och linda garn runt burken, limning det som du går. När burken är helt lindade med garn, lim på vissa paljetter, glitter, stenar eller snäckor för dekoration. Den dekorerade burken skulle kunna användas som en pennhållare. Kan hantverk kan också vara semester-tema. Gör en Halloween lykta av en aluminiumburk genom att måla en Jack-o-lantern på burken, skära av toppen --- är vuxen tillsyn behövs --- och placera ett ljus i botten. Slå hål runt ögon, näsa och mun, så att ljuset tränger genom burken på dessa punkter. Slå hål på vardera sidan upptill, och linda tråden genom för en hållare.

Pappersprodukter

Ett av de enklaste sätten att återvinna gamla tidningar är att göra ett collage: använd en skrot bit kartong för basen och skär ut inspirerande bilder från ett magasin. Du kan antingen skapa ett objekt-tema collage, såsom hundar, resor eller musik, eller skapa ett collage som representerar dig: var du har varit, vad du gillar och din personlighet. Med vitt lim eller gummi cement, lim överlappande bilder tills hela kartong är täckt. Du kan också skapa en mosaik med gamla tidningar genom att klippa ut små bitar av tidningen och organisera dem efter färg. Eller gör din egen bild med färgglada bitar. Eller gör en papperspåse drake genom att måla en stor papperspåse, stansa hål på vardera sidan av påsen och knyta en stark sträng till varje hål; knyta alla fyra strängar tillsammans och ansluta dem med en lång sträng; tejp papper serpentiner till botten av påsen. Det kommer att fånga vinden och flyga.


Relaterade artiklar