Hur man Separera en Fern växt

September 12

Hur man Separera en Fern växt


Fern växter har root strukturer som kallas rhizomer, som är reproduktiva växtdelar som består av en horisontell stam som har skott som växer upp och rötterna på undersidan. Även ormbunkar är attraktiva inomhus eller hängande växter, så småningom blir de root bundna och växa sin behållare. När detta händer måste växten separeras eller repotted i en större behållare. Om detta inte sker tillräckligt snabbt, kan den ursprungliga potten måste brytas eller skäras i två om den är gjord av plast. Men med noggrann hantering, detta kan ske utan väsentlig skada ormbunke.

Instruktioner

• Ta anläggningen ur sin kruka noga. Skaka försiktigt av överflödigt krukjord och lägg ormbunke på sin sida.

• Dela rotklumpen försiktigt för hand så långt som möjligt utan att riva av rötterna eller den övre bladverk. Skär igenom den önskade skiljelinjen med en rakkniv kniv utrustad med ett nytt blad för att minimera skador på rötterna.

• Separera de övre fronds så försiktigt som möjligt utan att rippa dem isär. Ha tålamod - den här processen kan ta lite tid innan du har två friska separata växter.

• Tillsätt ca en tum av perlit pellets till botten av två lämpligt stora krukor för att främja dränering. Placera varje växt i sin kruka och packa en rik blandning av planteringsjord kring de bakomliggande strukturer, men inte använda vanlig matjord från trädgården. Både perlit och planteringsjord finns tillgängliga från välrenommerade plantskolor eller trädgårdsbutiker.

• Tamp marken ner och ge varje anläggning en bra vattning. Häng krukorna, eller placera dem i ett starkt upplyst område borta från direkt solljus innan imma bladverk med en sprayflaska.

• Lägg inomhus växtnäring två till tre veckor efter omplanteringen. Detta kommer att ge tillräckligt med tid för de avskurna rötterna att läka utan att brännas av gödselmedel.

• Vatten regelbundet, utan att marken blir fuktig. Låt inte potting jorden torka ut helt medan ormbunkar är att etablera sig. Dimma bladverk dagligen under varma vädret.


Relaterade artiklar