Typer av zebrafinkar

January 9

Typer av zebrafinkar


Enligt Washington University, zebra finkar (Taeniopygia guttata) är australiensiska sångfåglar, som många fågelentusiaster håller som husdjur på grund av deras attraktiva fjäderdräkt. (Se referens 1) typiskt småfåglar har distinkta svarta och vita ränder pryder deras ansikten, men deras andra kropps färger och kroppsstorlekar varierar från typ till typ. Om du funderar på att få en zebra fink som husdjur, det finns flera alternativ att överväga.

Engelska zebrafinkar

Uppfödare genom historien har fött upp zebra finkar att visa vissa egenskaper. E Finch (Se referens 2) anges att i England, uppfödare försökt att framställa en större, mer omfattande typ av zebra finch, och det är därför i dag engelska finkar är kända för sin robusta framträdanden. Fåglarna tenderar också att ha mer rundade kroppar än andra sorter.

Tyska zebrafinkar

Tyska zebra finkar är typiskt ännu större än deras redan plus stora engelska motsvarigheter. Dessutom E Finch konstaterar att de tyska sorter av zebra finkar tenderar att ha rörformiga eller flera långsträckta organ, i jämförelse med de uppsvällda engelska sorter.

Amerikanskt / Wild zebrafinkar

Amerikanska uppfödare inte försöka öka storleken på zebra finkar, utan försökte bevara sina naturliga egenskaper; göra dem så liknar deras ursprungliga, vilda australiska forbearers som möjligt. Enligt Birds N sätt (se referens 3), vilda zebra finkar har ljust orange ben, näbbar, och kindfläckar, grå fjäderdräkt på ryggen, och svarta band som sträcker sig över en annars vit eller benvit bröstet. De har också vita och bruna fläckar under deras vingar.

Vita zebrafinkar

Vit zebra finkar är den lättaste färgade variation av arter, som fåglar N sätt (se referens 3) anteckningar. Medan han fortfarande har orangefärgade ben och näbbar, som vilda zebra finkar, vit zebra finkar har inga andra kännetecken och färger. Fåglarna har helt vita eller benvita organ och särskilt mörka ögon. Trots sin färg, vit zebra finkar är inte albinos.

Fawn Cheek zebrafinkar

Enligt E Finch (Se referens 4), lisma kinden typ av zebra finch har lätta brungula fläckar på sina kinder, i motsats till den vanligare lysande orange. Dessutom, de områden på fågeln som vanligtvis grått på en vild fink, såsom dess baksida, är mycket lättare eller vit i färg på ett ljust gulbrunt kind.

Florida Fancy zebrafinkar

Florida fint zebra finkar har gul-beige underparts och nästan vita kistor och övre organ. I likhet med vilda zebra finkar, Florida fantasier har ljusa orange kindfläckar. Men till skillnad från de vilda sorter, som ofta har svarta droppformer som åtföljer patchar, Florida fantasier har ingen svart färgning på deras ansikten. Dessutom har de inga staplar som löper över bröstet.


Relaterade artiklar