Mikrovågsugn felsökning och reparation

November 21

Mikrovågsugn felsökning och reparation


Moderna mikrovågsugnar är utformade för att pågå i minst fem år, men du kan fortfarande uppleva problem med dem. Undvika att betala för dyra reparationer och serviceteknikern avgifter, och åtgärda mindre problem med mikrovågsugnen. Försök inte att utföra större reparationer på en mikrovågsugn eftersom de är komplicerade och kan vara farliga för de flesta konsumenter. Koppla alltid ur din mikrovågsugn innan eventuella reparationer.

Inte Sätta på

Om mikrovågsugnen startar inte alls, kontrollera att den är ansluten till ett fungerande uttag. Testa uttaget med en lampa. Undersök ditt hushåll brytare och återställ vid utlösning. Titta på hemma säkringarna, och byt säkringarna om de har trasiga sladdar eller svart. Helt stänga mikrovågsugn dörren, och välj en mikrovågsugn inställning. Kontrollera att du väljer en inställning matlagning och inte ställa in timern. Om dörren inte är helt nära, rengöra packningarna dörr. Om mikrovågsugnen inte har någon värme, men det går, granska den interna dörrbrytare och byt vid korroderade eller utbränd. Ring en auktoriserad mikrovågsugn tekniker om du får några andra maktfrågor.

Gnistbildning / Ljusbåge

Om du ser gnistor i mikrovågsugnen, stoppa mikrovågsugn, och ta bort eventuella metallföremål, till exempel aluminiumfolie eller kokkärl med guld eller silver lining. Ljusbågar ser ut som mini-åskväder i din mikrovågsugn. Detta beror på att mat eller vätska uppbyggnad, som orsakar bränn fläckar på insidan av din mikrovågsugn. Sand ut bränna fläckar på mikrovågsugnen, och använda mikrovågsugn interiör färg att täcka upp det avsnitt som du just slipat. Ersätt vågledaren om den har brännskador på den.

Skivspelare

Vridbordet är plattan som roterar din mat. Om skivspelaren inte rör sig, kontrollera att du har korrekt placerade den på karusellen under den. Rengör botten av vridbordet och alla karusell komponenterna om det fortfarande inte kommer att vända. Kontrollera karusellmotorn genom att ta bort den roterande tallriken och bottnen av mikrovågsugnen. Motorn ligger precis nedanför skivspelaren karusellen. Om motorn är korroderad eller utbränd, byt ut den.

Ytterligare frågor

En mikrovågsugn kan störa med närliggande apparater. Flytta mikrovågsugnen bort från dessa andra apparater, och kontrollera att mikrovågsugnen dörren helt stängs. Om inte, rengör packningarna, eller byt dörren om det är skev. Mikrovågsugnen kan avge en lukt eller rök när du börjar använda det. Detta är normalt och försvinner efter att ha använt mikrovågsugn några gånger. Om mikrovågsugnen har icke-konsekvent matlagning problem (dvs. inte startar en gång, men börjar efter några sekunder), så har du ett problem med sin krets. Kontrollera alla kretsar, och leta efter lösa anslutningar. Byt ut eller resolder dessa anslutningar.


Relaterade artiklar