Kan du bli egenföretagare sjukvårdare i Storbritannien

October 18

Kan du bli egenföretagare sjukvårdare i Storbritannien


Att vara en heltid sjukvårdare inom hälso- och sjukvården är en av de mest varierade, utmanande och givande jobb att vara i. Medan vissa kvalificerade ambulanspersonal är glada att arbeta heltid för sin arbetsgivare, finns det en ökande förskjutning mot egenföretagare i Storbritannien för ambulanspersonal, som möjliggör större flexibilitet för arbetstagaren.

Händelser

Ambulanspersonalen är ofta behövs på en egenföretagare för visstidsanställningar, service behov arrangörer. Stora evenemang, som OS i London 2012, krävs en betydande medicinsk personal för att finnas till hands under hela förfarandet. Sådana avtal kan vara lukrativ och intressant att arbeta med. Byråer brukar hantera personalbehoven och skulle kontrollera dina kvalifikationer och karriär historia innan utnyttja dina tjänster.

Luft ambulans

Flygbaser och privata ambulansföretag söker ofta egenföretagare ambulanspersonal att tjänste helikoptrar och flyg. Det mesta av arbetet tillgängliga är deltid och kan också innebära unsociable timmar. Men om du har en chef för höjder och tycker om att resa, kan dessa arbeten ger ett intresse och spänning utöver det går utöver vad som gjorts i den traditionella ambulanssjukvårdare miljö.

Självanställd

Egenföretagare ambulanspersonal är ansvariga för sina egna skatte och nationell försäkringsersättningar. Även om detta kan vara en utmaning för en person som nyligen egenföretagare, är en förnuftig åtgärd för att lägga undan 30% av din inkomst att betala skatt i slutet av året och för att täcka din månatliga nationella försäkringsavgifter. Alla pengar som finns kvar när du har betalat dina utgifter är dina inkomster.

Försäkring

Medan vissa lock kan ges till egenföretagare ambulanspersonal som arbetar med evenemang eller en egenföretagare för andra företag, är det något som måste klargöras innan du godkänner arbetet. En ytterligare åtgärd som kan vara värdefullt är att organisera din egen olycksfallsförsäkring. Att vara egenföretagare, är en annan användbar (men dyrt) försäkring ett som täcker din inkomst när du är sjuk.


Relaterade artiklar