Vad är skillnaden mellan Cake Jäst och torrjäst?

May 9

Vad är skillnaden mellan Cake Jäst och torrjäst?


Tårta och torra jäst utför samma funktioner. De har dock olika lagringstider och måste användas på lite olika sätt. Det är därför man är mer vanligt förekommande i hemmet, medan den andra är mer vanligt förekommande professionellt.

Funktion

Både tårta och torrjäst används av bagare att surdeg bakverk, oftast bröd. Tårta jäst är lätt fuktig, men inte lika fuktig som krämjäst. Den levereras i komprimerade block, som bagare rasa och mäta vad de behöver. Torrjäst är löst och kommer i paket eller burkar.

Överväganden

Tårta jäst kan användas som den är, utan att behöva lämna jästen till process som kallas korrektur. Torrjäst bör säkras, eller nedsänkt i varmt vatten eller mjölk tills det skummar upp, innan det används. Vätskan som används är oftast vad vätska kallas för i receptet görs.

Varning

Den huvudsakliga skillnaden mellan kakan och torra jästsvampar är hållbarhet. Tårta jäst har en mycket kort hållbarhetstid och måste förvaras i kyla. Av denna anledning är det vanligtvis används av professionella bagerier snarare än hem kockar. Torra jäst håller längre, även om de ska förvaras i kylskåp eller frysas efter att ha öppnat. Kontrollera utgångsdatum på dina jäst paket för mer information.


Relaterade artiklar