Hur öka värmeisolering av vatten

July 16

Hur öka värmeisolering av vatten


Varmvatten är något de flesta av oss är beroende av för många aktiviteter i hemmet, bland annat bad, matlagning, städning och njutning i simbassänger och spa. Att behålla värmen i vattnet minskar vattenuppvärmningskostnaderna och kan hålla rör från att frysa i kallt väder. Fysiska kontroller, snarare än kemiska produkter, kan spara värme i vatten, ofta i dagar eller timmar åt gången.

Instruktioner

• Täck behållaren eller vattenförekomsten. Vatten förlorar avsevärd värme som avdunstar. Poolen täcker hjälpa människor behålla värmen i pooler och spa, inte bara genom att placera en barriär ovanpå vattnet för att isolera den från kallare nattetid luft eller molnigt väder, men att minska avdunstningen. När vatten avdunstar, det tar energi från vattnet för att omvandla den från en vätska till en gas. När människor använder solenergi pool omfattar, som är dubbla lager av plast med slutna luftbubblor, pooler värme snabbare och förlorar mindre värme och vatten på natten.

• Isolera fartyget håller varmt eller hett vatten. En vattenvärmare med en isolerad vadd lindad runt den bibehåller mer värme än en utan det, särskilt om beredaren sitter i ett garage, ett utrymme nära en yttervägg eller i ouppvärmda källare. Finns på byggvaruhus, dessa isolerande filtar reducerar gas eller elförbrukning används för att upprätthålla vatten vid en konstant temperatur. Vattenlednings isolerande kit finns också på byggvaruhus och, om du kan komma åt vattenledningar i ditt hem, isolerande dem ökar värmeisolering av vattnet i rören. En termos behåller värmen av varmvatten längre och om du är utomhus utan en, kan du hålla vatten varmare genom att linda pannan, burk eller flaska i tidningar eller handdukar. Isolerade diskbänkar också hålla diskvatten varmare längre.

• Förvara vattnet i mörka behållare. Placera de mörka behållarna i solen kan faktiskt värma upp vattnet mer, eftersom mörka ytor absorberar mer av solens värme än ljus eller tydliga ytor. Camping butiker säljer sol duschar gjorda av svart vinyl som kan värma flera liter vatten i ett par timmar. Människor som solar kocken rutinmässigt in vatten i burkar målade svart eller i mörka pannor för att värma vatten snabbare.


Relaterade artiklar