Det bästa sättet att sälja Bank Rullade Uncirculated 50 State Quarters

August 8Från 1999 till 2008, US Mint slog 50-myntet State Quarter myntserie. Enligt mynta i slutet av 2007, det statliga kvartalet programmet var den mest populära myntet programmet i dess historia, och många myntsamlare ansamlas ocirkulerade rullar på mynten. Men inte alla statliga kvartal slogs i lika stora mängder. Som ett exempel, var 1,2 miljarder New York kvartal slog jämfört med 520 miljoner Kalifornien kvartal, trots att Kaliforniens befolkning är ungefär dubbelt så stor som New Yorks. Om du har ocirkulerade rullar av statliga fjärde att sälja, kommer priset du får återspegla den relativa sällsynthet vissa håll över andra.

Instruktioner

• Besök US Mint webbplats och se över produktionssiffror för statliga kvartal. Ägna särskild uppmärksamhet åt mintages på både Denver och Philadelphia myntverk; produktionssiffrorna är inte samma sak. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma den relativa sällsynthet av de mynt som du vill sälja.

• Kontrollera katalogpriser i aktuell kopia av "The Official Red Book." Detta kommer också att bidra till att avgöra med myntmärket ("P" eller "D") det maximala värdet dina mynt kan ha. Det är en annan bra guide och källan till opartisk information myntet prissättning.

• Kontakta flera online eller lokala mynthandlare. Förklara att du har ocirkulerade rullar av statliga fjärde du vill sälja. Ge återförsäljarna med den mängd rullar, mynta märken och stater.

• Be varje återförsäljare för deras köpkurs på mynten. Som regel får du en högre total pris om du säljer hela partiet till en enskild återförsäljare.

• Jämför köp information du får och väljer den högsta erbjudandet.

• Fartyg eller leverera rullade mynten till återförsäljaren och få din betalning.


Relaterade artiklar