Hur du använder Microsoft Excel för att skapa en e-postlista

March 23Microsoft Excel är ett kalkylprogram som tillåter användare att hantera, organisera och hantera en mängd olika uppgifter. Framför allt kan du använda Excel för att skapa e-postlistor. Detta är en särskilt praktisk funktion för små företag som kanske vill skicka ut en massa reklam brev eller e-post eller för personer som behöver annonsera en återförening eller liknande funktion. Inte bara är du redo att skicka brev ut till alla dina kunder, kan du också rikta dem efter plats eller någon annan data som du har i din e-postlista.

Instruktioner

• Bestäm vilka fält ska ingå i din e-postlista. Förutom namn, telefonnummer och adress, det är en bra idé att ta med e-postadresser, datum för sista order och en anteckningar kolumn, som du kan använda för att inkludera relevant information såsom födelsedagar. Till exempel, om du äger en restaurang, och du vill skicka ut födelsedags meddelanden till kunder och du vet deras födelsedagar, kan du skapa en "Födelsedagar" -kolumnen och skicka hälsningar eller kuponger. "Datum för senaste Order" kolumnen är ett särskilt bra sätt att hitta de kunder som inte har besökt du nyligen och skicka dem en vänskapsmatch noterar att påminna dem om att du missar deras beskydd.

• Öppna ett Excel-ark genom att klicka på ikonen "Starta" och sedan "Alla program" och sedan "Microsoft Office."

• Skapa dina kolumnrubriker, som börjar med Cell 1. Inkludera rubriker för "förnamn", "efternamn", "Gatuadress", "City", "State", "Zip Code", "Telefonnummer", "E-postadress "och" Notes "i kolumnerna A1, B1, C1, D1, E1, F1, G1, H1 och I1, respektive. Separera varje komponent i adressen ger dig möjlighet att senare söka efter kunder eller personer via stad eller stat, som kan vara särskilt praktiskt för kampanjer eller händelser. Till exempel, om du är en välgörenhetsorganisation som besöker olika städer för välgörande pickups, skulle du skicka dina memos till de individer som finns i den aktuella staden för att informera dem om pickup datum och platser som är specifika för sin stad.

• Frys den översta raden genom att klicka på "Visa" i verktygsfältet och sedan välja "Lås fönsterrutor." Välj "Freeze översta raden." Detta gör att du kan se dina kolumnrubriker när du bläddrar igenom dina data.

• Samla dina data och börja importera den i ditt kalkylblad.

• Sortera genom dina data, om det behövs, och pekar ut specifik information såsom staden. Markera hela kalkylbladet och klicka på "Sortera och filtrera" knappen under fliken "Hem" på Excel verktygsfältet. Klicka på "Anpassad Sortera" och välj kolumnen som du vill sortera efter. Detta kommer att justera dina data så att du kan extrahera specifik information.

• Spara ditt Excel-ark som en e-postlista i en lätt igenkännlig mapp.


Relaterade artiklar