Hur man redigerar en Word-dokument med Metadata

November 23

Hur man redigerar en Word-dokument med Metadata


Microsoft Word är ordbehandlingsprogram som används för att skapa och samarbete med elektroniska dokument. Metadata är ordet dokumentets egenskaper, såsom författare, titel, kommentarer, dokument revideringar, dold text och anteckningar. Vissa metadata information såsom författare och titel görs av den som skapade dokumentet och är lätt redigeras. Övriga metadata skapas automatiskt, till exempel dokumentrevisionsdatum, XML-kod, användarnamn och datornamn. Denna information tas bort med hjälp av Dokumentkontroll.

Instruktioner

• Öppna Microsoft Word 2010. Innan du kan redigera metadata, lägga till "Förbered" -fliken till bandet. Välj "File" från huvudmenyn. Klicka på "Alternativ".

• Klicka på "Anpassa menyfliksområdet" från den vänstra bar. Välj "Alla kommandon" från listrutan. Markera "Förbered" i listan och klicka på "Lägg till >>" knappen. Klicka på "OK."

• Klicka på "Förbered" uppifrån bandet. Välj "Egenskaper". Redigera dokumentets metadata genom att ändra författarens namn, titel och ämne. Klicka på nedåtpilen bredvid "Dokumentegenskaper". Redigera metadata under "Avancerade egenskaper", som chef och företag. Klicka på "OK." Klicka på hörnet "X" för att stänga dokumentegenskaperna.

• Välj "Kontrollera dokument" för att hitta alla metadata i dokumentet. Klicka på "Inspektera" och "Ta bort alla" för att radera metadata.

• Öppna Microsoft Word 2007. Klicka på "Microsoft Office-knappen."

• Välj "Förbered" från listan. Klicka på "Egenskaper" från sidomenyn.

• Redigera dokumentets metadata genom att ändra författarens namn, titel och ämne. Klicka på nedåtpilen bredvid "Dokumentegenskaper". Redigera metadata under "Avancerade egenskaper", som chef och företag. Klicka på "OK." Klicka på hörnet "X" för att stänga dokumentegenskaperna.

• Klicka på "Förbered" och "Granska dokument" för att hitta dolda metadata. Klicka på "Inspektera" och "Ta bort alla" för att ta bort dolda metadata.


Relaterade artiklar