Hur utforma mönster med keramiska plattor på badrum väggar

July 9Kakel är en nyckelfaktor för att badrum design. Kakel kan vara dekorativa eller utilitaristiska, stänga ute fukt och vatten från väggarna. Om du väljer att kakel på väggarna i din dusch eller badrum, kanske du inte vill att bara installera plattorna i en enkel upp-och-ned mönster. Om så är fallet, och du vill installera brickorna i ett mer dekorativt sätt, lägga ut din design i förväg i en torr-fit layout.

Instruktioner

• Mät väggen ska kaklade. Mät både topp och botten samt de två sidorna, som väggar inte kan vara kvadratiska och detta kan påverka din slutliga resultatet.

• markera ett område med samma storlek på väggen mätt på en plan yta såsom ett golv eller arbetsbord. Detta område är där du kommer att placera plattorna utan murbruk att bestämma din vägg kakel mönster.

• Lägg den första brickan i vad som kommer att bli botten, mitten av väggen. Detta kommer att ge väggen en balanserad montering. Du kan lägga den här plattan på punkt för en diagonal installation, eller lägga plattor ovanför den i ett förskjutet mönster eller inkörningsbindningsmönster. Oavsett vilken modell du äntligen besluta om, du kommer att lägga plattor ut på varje sida lika så att mönstret inte verkar vara på väg in i en del av väggen, och förblir balanserad i mitten.

• Flytta brickor runt i rymden för att hjälpa dig att avgöra den slutliga layouten. Du kan lägga plattorna i en riktning halvvägs upp på väggen och sedan ändra mönstret, såsom raka plattor på botten och diagonal på toppen. Du kan också använda gränser, stoljärnvägs kakel och mosaik brickor för att bilda en bild inramad effekt med ett annat mönster i mitten.

• Var uppmärksam på fogarna och se till att alla dina linjer stannar rakt. Om plattorna ser ut som de flyttar ut ur raka linjer, öppna upp bruket gemensam lite större för att absorbera variationer i storleken på plattorna.

• Gör alla dina kakel nedskärningar vid denna tid, och placera skurna plattor tillbaka till torr layout med full kakel för att dubbelkolla ditt mönster och säkerställa detta är vad du vill ha innan du installerar kakel på väggen.


Relaterade artiklar