Hur man gör en Turban Av handduk

June 21

Hur man gör en Turban Av handduk


En hår turban är ofta en badhandduk vriden med långt hår som hänger betänkligt ner på baksidan av den badande. Idén är att hålla ibland kalla och naturligtvis vått hår bort av den torkade tillbaka. Gör handduken turban mer funktionell och ändå lätt att använda genom att sy en monterad handduk hår turban. Turbanen kan sys inom en timme och vara anpassade monteras på huvudet så att den håller sig på plats och hjälper till att torka håret rakt ut ur badkar eller dusch.

Instruktioner

• Placera på bordet ett pappersark som är minst 20 inches bred och 30 inches lång. Vik papperet på längden och vik. Vik och släta ut papperet. Du bör kunna se veck som en mittlinje.

• Gör en markering 1 tum från slutet av papper på mittlinjen. Gör en andra markering 7 1/2 inches från det första märket. Gör en tredje markering 20 inches från den andra markeringen. Gå tillbaka till den andra markeringen. Gör ett märke 7 1/2 inches vinkelrätt mot mittlinjen på vänster sida. Gör en markering 7 1/2 inches vinkelrätt mot centrumlinjen på den högra sidan.

• Placera en stor, rund tallrik centrerad över din andra märket. Använd den runda kanten av plattan som en visuell guide att skissa en halvcirkel från sidomarkeringar genom det första märket. Anslut vardera av sidomärkena till det tredje märket. Du bör se en glasstrut form. Klipp ut glasstrut form. Dina sidomarkeringar bör fortfarande vara synlig.

• Stift mönstret till en handduk och skär ut formen. Placera ett stift på varje sida märke. Pin ett elastiskt hårband 1/2 tum från den spetsiga änden med den elastiska inåt. Vik handduken i hälften längs sin längd så att sidostiften rada upp och håret bandet är på utsidan.

• Sy en dubbel-söm söm, en söm sys två gånger för styrka, från sidostiften till den punkt i form. Gå över den lilla slingan i slutet av elastiska två extra gånger med symaskinen. Vänd turban rätsidan ut och montera den på ditt huvud med sömmen ner. Det bör passa väl från 1 tum ovanför ögonbrynet till nacken på nacken. Om det är löst, fortsätter sömmen annan tum och testa passform igen tills den sitter tätt.

• Sy dubbel-faldig kantbandet runt den råa kanten. Lappa slutet för en snygg avslutning. Vik turban på mitten längs dess söm. Mät 2 inches från den krökta mittlinjen och sy en knapp på ovansidan av turban. När du sätter turban på, vrid slutet med håret i den och ta den elastiska slingan upp över knappen. Detta kommer att hålla ditt hår och turban på plats.


Relaterade artiklar