Hur man gör glas och plast termometrar

July 4

Hur man gör glas och plast termometrar


Termometrar arbete genom enkla regler för vetenskapen. När kvicksilver eller alkohol i termometerns glödlampa värms upp, expanderar den och tvingas uppåt genom kanalen i centrum av termometern. Dessa termometrar är gjorda av industriell glas eller tunga plast, men du kan göra en enkel termometer hemma från både glas och plast. Du behöver bara några hushållsartiklar och en eftermiddag för att experimentera. Barn och vuxna kommer att både njuta testa temperaturer med sina hemgjorda termometrar.

Instruktioner

• Blanda ca 1/8 kopp vardera av vatten och tvättsprit. Rör i tillräckligt med röd karamellfärg för att göra blandningen mörkröd. Häll nog i din glasflaska för att fylla det ca ¼ fullt.

• Rulla en bit modellera i en skiva tillräckligt stor för att passa enkelt över mynningen av din flaska. Gör ett litet hål i mitten av skivan och skjut halm upp genom hålet. Nyp leran runt och över den övre öppningen på sugröret.

• Slip kropp halmen i flaskan så att åtminstone en tum av halmen är nedsänkt i tvättsprit lösning. Se till halmen inte vidrör botten av flaskan.

• Tryck ned leran skivan för att försegla mynningen av glasflaska. Placera din nya termometern någonstans varmt. Titta på röda fluiden klättra upp på insidan av plast halm. Placera termometern någonstans sval och titta vätskan gå ner.


Relaterade artiklar