Hur man berättar skillnaden mellan Sata kabeltyper

April 1

Hur man berättar skillnaden mellan Sata kabeltyper


Det finns tre huvudsakliga SATA kabelanslutningar som används med datorer. Den första är en standard två-anslutning SATA-kabel, är den andra en tre-anslutning SATA-kabel och den tredje är en eSATA-kabel. Om du installerar ny hårdvara (antingen internt eller externt) till din dator, måste du veta skillnaden mellan de olika kabelanslutningar för att du koppla upp rätt portar och kablar.

Instruktioner

• Titta på enda kabel med två anslutningspluggar. Detta är antingen kommer att bli en standard SATA-kabel eller en eSATA-kabel.

• Kontrollera kontakterna på kabeln. Om en av kontakterna har fyra stora stift på insidan, är detta en standard interiör SATA-kabel och används med interna hårddiskar, dvd-enheter och annan intern maskinvara.

• Kontrollera storleken på kabelanslutningar. Om båda anslutningarna på kabeln är tunna och inga stora stift är närvarande, är detta eSATA-kabel, eller extern SATA. ESATA-kabeln ger en överlägsen dataöverföringshastighet till både USB och firewire, men några datorer levereras med typen kabelanslutning.

• Titta på tre-kontakt SATA-kabel. Man har de fyra stora anslutningsstift och de två andra sidorna är tunnare och ser ut som en spelkontroll plugg. Detta är en Y splitter kabel och skickar data från en hårddisk eller DVD-enhet till två olika moderkort.


Relaterade artiklar