Namn på Purple blommande växter

September 11

Namn på Purple blommande växter


För trädgårdsmästare som försöker skapa ett tema eller färgpalett i deras blomma tomter, veta namnen på lila blommande växter kan vara en välsignelse. Det finns många olika varianter av färgen lila, från deep plum till knappt-det lila, kan en blandning av de olika toner vara ganska hisnande när tema tillsammans.

Mexikansk Bush Sage

Mexikanskt buske salvia, även känd som sammet salvia och salvia leucantha, är en perenn buske som är härdig i USDA anläggningen hardiness zoner 8 till 10. Det lockar fjärilar och kolibrier. Busken växer 2 till 4 fot hög och 2 till 4 fot bred med lansliknande blad och lila calyces, eller leaflike foderblad som skyddar en blomma. Det är en prålig salvia och sorter "midnatt" och "lila sammet" har purpurfärgade blommor, såväl som lila calyces. Den föredrar full sol och har en eftermiddag skugga tolerans. Det kan odlas från stamceller eller rotskott.

Poppy Mallow

Vallmo malva kallas också winecup eller Callirhoe digitata. Den växer 8 till 20 inches tall och är hardy i USDA zoner 4 till 9. Bladen är basala, eller av marken, och grova, medan blommorna är cuplike och violett eller röd-violett. Den blommar på våren och sommaren. Den föredrar torra steniga jordar och full sol villkor. Poppy malva är torka toleranta.

Purple Sage

Purple Sage, eller leucophyllum frutescens, är en evergreen torka toleranta buske som är hardy i USDA zoner 7 till 10. Det växer mellan 3 och 8 fot hög med vågiga blad och rörformiga blommor. Blommor kan vara vit, rosa, blå, lila eller lavendel. För en lila blomma, välj "Sierra Bouquet" eller "åskmoln" sorter. Den föredrar grus, torr, väldränerad jord med full sol. Purple Sage kan odlas från frö eller sticklingar.

Tenpetal Thimbleweed

Den tenpetal thimbleweed är också känd som windfloweren eller Anemone berlandieri. Det är hardy i USDA zoner 7 till 9. The Windflower växer 6 till 14 inches hög med en vit-grön eller lila-blå blomma per stjälk. Det finns basala blad nära marknivån. Den föredrar halvskugga och någon typ av jord. Sprid av utsäde.

Röd rudbeckia

Den lila rudbeckia, eller Echinacea purpurea, är en snabbt växande perenn som är lätt att växa. Det är hardy i USDA zoner 3 till 9. Bladen är mörkgröna och grova med en daisy-liknande, lila blomma huvud. Den växer 3 fot hög med 3-tums-breda blommor. Röd rudbeckia föredrar full sol och någon jord, men tål partiell solen. Odla denna blomma av root division eller utsäde.


Relaterade artiklar