Typer av Outdoor Paint

October 1

Typer av Outdoor Paint


Utomhus färg är tillgänglig för olika ytor, för att skapa särskilda finish och texturer och i en mängd olika färgalternativ. Innan du börjar måla utsidan av ditt hem, företag, garage, skjul eller ens din ladugård, lära sig om olika typer av utomhusfärg och välja en typ som passar bäst för dina behov. Lär dig mer om de olika typerna kommer också att ge dig en uppfattning om hur man målar de yttre ytorna.

Vattenbaserad färg

Vattenbaserade färger som latex, vinyl och akrylfärger är mest föredragna för utvändiga ytor. Dessa typer av utomhusfärg bör tillämpas på preparerade ytor när temperaturen utomhus är över 10 grader Celsius. Dessutom bör torkande färg inte tillåtas att frysa före torkning helt. Vattenbaserade färger torkar snabbt och är lätt att rengöra med tvål och vatten. Dessa utomhus färgtyper andas och eliminera fuktproblem, är nästan luktfri och fungerar bra på metall, aluminium, vinyl, trä och tegel rangerbangård. Vattenbaserade färger är tillgängliga i olika lyster benämnda glans, platt och halv glas eller satin. Vattenbaserade färger såsom latexfärg är idealiska för verandor, garage, hus ytterväggar, betong, däck, stuck, cement och även bältros.

Oljebaserad färg

Oljebaserade färger är bättre för vissa hus sidospår. Även oljefärger tar längre tid att torka och är svårare att rengöra, följa de bättre för en mer permanent beläggning. Oljebaserade färger som alkyd är mer fläcktålig eftersom de har en kritning, oxiderande effekt som gör att färgen långsamt tyna bort med tiden, ta bort fläckar från sig själv genom kritning bort till ett fint damm som tvättar bort långsamt med regnvatten. Färger med detta kritning effekt är bäst för områden som normalt inte får ofta regn eller områden som får för få regnskurar. Oljebaserade färger är tillgängliga för målning garage, verandor, däck, betonghängrännor, metall och aluminium ytterväggar och vinyl.

Primer

En annan typ av färg för att tänka på när man målar utsidan av ditt hem är grundfärg. Exteriör grundfärg finns i både olje- och vattenbaser och bör tillämpas innan färg färger för att ge en bättre baslack för färg, för att hålla färgen på ytan längre. Den typ av primer (olja eller vatten) ska matcha den typ av utomhus färg du väljer; som duplexnivà typerna kommer att orsaka problem i färg som kommer att kräva mer frekvent ommålning.


Relaterade artiklar