Hälsosam frukost för att hjälpa till med viktminskning

October 1

Hälsosam frukost för att hjälpa till med viktminskning


Både vuxna och barn undviker första måltiden på dagen ibland. Orsaker överflöd för att hoppa över frukosten; vissa människor inte känner sig hungrig tidigt på morgonen, medan andra tror att de helt enkelt inte har tid att passa i måltiden. En stor missuppfattning är att hoppa över frukosten leder till viktminskning. I själva verket, äta en hälsosam frukost har många fördelar och främjar viktminskning, enligt Mayo Clinic.

Funktion

Näringsämnena i en hälsosam frukost kan hjälpa personer med att förlora vikt eller behålla sin nuvarande vikt. Dessa morgonen måltider kan bidra till att stärka hälsosamma beslutsfattandet under resten av dagen samt minska överätande. När människor hoppar över frukosten, tenderar de att bli så hungrig senare under dagen att de ägna sig åt snabba lösningar som ofta tomma kalorier, som godis. Äta en fyllning frukost kan minska dessa tendenser genom att fördröja hunger. En näringsrik frukost ger också energi, vilket kan öka fysisk aktivitet, enligt Mayo Clinic.

Fördelar

Det finns många fördelar med att äta en näringsrik frukost som går utanför ramen för vikt, men kan ändå vara till hjälp att hålla sig till en hälsosam livsstil. De som äter frukost har en bättre inställning till arbete, är mer produktiva under dagen och har bättre kognitiv förmåga, enligt den amerikanska Dietetic Association (ADA). Äta frukost ger också ökad styrka och uthållighet - ett faktum som på ett träningsprogram bör ha i åtanke.

Funktioner

Även om det finns många möjligheter till hälsosam frukost, det finns vissa näringskomponenter som bör finnas i dem alla. Protein, fibrer, komplexa kolhydrater och en liten mängd fett skall ingå i en näringsrik frukost. Måltiden bör bestå av frukt och grönsaker; fullkorn; magert protein; och magra mejeriprodukter, enligt Mayo Clinic.

Frukost idéer

En idealisk frukost som främjar viktminskning och ger energi hela dagen måste fylla och laddade med näringsämnen. Kombinera de primära komponenterna - protein, fiber, fullkorn och fett - är målet. ADA föreslår en frukost tortilla fylld med mager ost, mager kalkon och spenat med en sida av frukt. Andra alternativ är hela korn våfflor toppad med banan; granola toppade med frukt och låg fetthalt yoghurt; och äggvita omeletter fyllda med paprika och mager ost serveras i en hel-vete pita. Det är viktigt att komma ihåg att frukost inte behöver bara vara typiska spannmål eller muffins; magert deli kött och grönsaker kan införlivas i morgonen måltid.

Äta ute

Medan inget slår att laga mat hemma, är det möjligt att äta ut för frukost och hålla sig till en viktminskning plan. Man bör undvika mat som är stekt, täckt i rika såser eller lastade med kryddor. De som letar efter en näringsrik start på dagen bör välja menyalternativ såsom Canadian bacon och skinka i stället för bacon och korv, enligt ADA. ADA rekommenderar också att individer begära fullkorn toast och omeletter med äggvita eller ägg substitut. Att välja hälsosammare sidor som frukt och yoghurt över hash browns är också perfekt när man äter ute.


Relaterade artiklar