Hur man berättar skillnaden mellan manliga och kvinnliga kinesiska gäss

June 25Den kinesiska gås (Anser cygnoides) kallas också svangås. Även om deras vilda släktingar strövar fortfarande fri i Mongoliet, Kina och Ryssland, är den kinesiska gås mest kända i Nordamerika som en populär bakgård husdjur. Telling ett kostnadspåslag (hane) från en kvinnlig gås kan ofta åstadkommas med några enkla observationer och jämförelser.

Instruktioner

• Mät vingen, räkning och hals gås. Man kinesiska gäss är oftast större med en proportionellt längre bill och hals. Enligt AvianWeb.com, den manliga vinge mäter typiskt 45 till 46cm men är bara 37,5 till 44cm hos kvinnor. Hanen proposition är cirka 87 till 98 mm lång, medan honans är 75 till 85 mm. Hasled (benet under låret) av en manlig är cirka 81mm.

• Följ den runda knoppen ovanför räkningen. En manlig ratten kommer att vara ungefär dubbelt så stor som en kvinnlig.

• Lyssna på gåsens vokalisering. Enligt Cornerstone Farm i Virginia, uppfödare av kinesiska gäss för försäljning till bakgård poulty-djurhållare, har hanen en hög och gäll tutar som låter som en lång dubbel stavelse, liknar ljudet "steee-sjuk." Honan har en djupare snattrande, som är kortare och låter som "hoink."

• Leta efter ägg. Endast en kvinnlig kinesisk gås kan lägga ägg. En kinesisk gås kommer att ligga i genomsnitt 40 till 60 ägg per säsong, två gånger per år: en gång på våren och en gång på hösten. Honan sitter på ägg för 28 till 34 dagar.


Relaterade artiklar