Hur gör jag hand om värkande ben överansträngd?

July 22

Hur gör jag hand om värkande ben överansträngd?


Ömma värkande ben som har överarbetad från att ställa upp för mycket, arbete, gå runt hela dagen eller från träning kan vara mycket smärtsamt. Vanligtvis värk beror på en stam som har lagts på musklerna. Nästan alla muskler i benen kan vara öm samtidigt och kan orsaka olidlig smärta. Du behöver inte en dyr läkarbesök för att bota smärta i benen. Behandla värkande ben hemma är enkelt.

Instruktioner

• Wrap is i en handduk och tillämpa den på benen. Håll isen pack det ca 10 minuter innan du flyttar det till ett annat område av benen. Ice bidrar till att minska inflammation och smärta i muskler. När du har hållit isen på varje ömma området på benen i 10 minuter, sluta använda is i en timme och sedan upprepa.

• Använd anti-inflammatorisk medicin för att minska muskelsmärta i benen. Information om anti-inflammatorisk medicin på LifeMojo hemsida säger, "Antiinflammatoriska läkemedel kan bidra till att minska svullnad och lindra smärtsymtom. Men många av dem orsaka biverkningar som magbesvär. Det är bäst att konsultera en läkare innan du tar dessa läkemedel . " Läs alltid riktningsetiketter på några mediciner som du kommer att ta noga.

• Drick ingefära te under hela dagen för att lindra värkande benmuskler. Ginger har länge varit känt för dess läkande och lugnande egenskaper och har använts som en naturlig medicin. Ingefära är också en naturlig anti-inflammatorisk.

• Ta en Epsom salt bad. Epsom salt är en annan naturlig botemedel mot muskelsmärta och, i kombination med varmt bad vatten, kan vara mycket avkopplande och lugnande för ömma muskler. Den LifeMojo webbplats rekommenderar "Att utnyttja denna lösning måste man hälla två koppar fulla Epsom salt i varmt vatten fyllda badkar och sedan patient som lider av muskelsmärtor bör ta en avslappnad bad i det."

• Ta dig tid att vila trötta ben. Resten är den viktigaste och mest framgångsrika botemedel för trötta muskler. Lägg ner med fötterna förhöjda i minst 10 minuter varje timme och inte göra för mycket gå runt eller stå för hela dagen.


Relaterade artiklar