Hemlagad spilloljebrännare planer

December 1Om du drömmer om fri energi, kunde bygga en oljebrännare avfall förvandla dina drömmar till verklighet. Det finns planer på hemlagad brännare för att passa många olika applikationer, från enkla öppen låga typer till komplexa insprutningsenheterna.

Signifikans

Det kan finnas en oljebrist, men det finns verkligen ingen brist på spillolja. Varje restaurang som serverar stekt mat ger upphov till avfall vegetabilisk olja (WVO) av gallon. Alla fordon skapar spillolja samt i sina vevhus, transmissioner och växellådor. Även elbilar producera några spilloljor.

Tillämpningar

Avfallsoljebrännare kan leverera värme för alla typer av hemlagade projekt. Du kan börja i liten skala med planer på en bakgård gjuteri för gjutning av metall eller kanske en ugn. Eller så kan du ta en mer ambitiös plan som värma garaget. Det finns även eftermonterings brännare för bränning ugnar eller pannor för att värma hela huset.

Överväganden

Leta efter planer som är up-to-date med dagens teknik. Äldre planer kan fungera bra med biobränslen eller WVO, men fordons oljor av idag har en mängd tillsatser som höjer deras förbränningstemperaturen, vilket gör dem svåra att använda i gammaldags brännare. En väl utformad avfall oljebrännare bör bränna ren, med lite, om ens någon, rök eller ångor.


Relaterade artiklar