Hur du kan hjälpa ungdomar Deal Med Teasing

June 9

Hur du kan hjälpa ungdomar Deal Med Teasing


Barn retas andra. Det är ett sorgligt faktum som har gjort värre när ditt barn är offer. Du kan känna dig som om du är maktlös i situationen, men det är inte fallet. Du får inte bli känslomässigt. Du kommer att få igenom det här. Slutligen, kan du hjälpa din tonåring förbli stark och i kontroll med tanke på retas.

Instruktioner

• Tala med din tonåring om händelsen. Be honom att gå in på detaljer om retas. Kanske han inte vill berätta allt, men du måste se till att han inte hotas fysiskt. Om så är fallet, ringa hans skola omedelbart.

• Ge henne empati hon behöver. Förklara att du förstår henne ont och smärta. Borsta inte bort det och tala om för henne att skärpa upp. Låt henne att uttrycka sina känslor utan rädsla för du ser ner på henne.

• Förklara för din tonåring varför andra barn retas. Förklara att den andra personen inte kan må bra om sig själv eller är ute efter uppmärksamhet. Han är också att gå igenom känslomässiga och fysiska förändringar i sitt liv. Låt ditt barn vet att det inte är hans fel att han blir retad. Låt inte ditt barn skylla sig själv för retas. Gratulera honom och låta honom veta att du är stolt över honom.

• Lär ditt barn hur man ser stark och självsäker. En självsäker person är mindre sannolikt att bli retad. Visa ditt barn hur man ska stå upp rakt med högburet huvud. Lär henne att titta på teaser i ögat. Förklara för ditt barn att hon har kontroll över sina reaktioner. Lär ditt barn en enkel fras att säga till sig själv när hon blir retad, till exempel "Jag kommer inte att tro det!" Detta kommer att hjälpa ditt barn känner sig tryggare.

• Tänk på metoder din tonåring kan använda för att hantera retas. Till exempel kan ditt barn helt enkelt gå iväg. Alternativt kan du föreslå att han säger något tillbaka till teaser som "So?" om teaser gör narr av sin vikt, till exempel. Poängen är att låta din tonåring vet att han har kontroll över situationen och behöver inte stå ut med retas. Om din tonåring är vanligtvis en självsäker person, tala om för honom att vända plågoande ord runt. Om teaser gör narr av hans glasögon, tala om för honom att säga något i stil med "Tack för att du märker mina glasögon."

• Lär din tonåring visualiseringstekniker för att hjälpa henne ta itu med sårande retas. Säg åt henne att visualisera en sköld runt sig själv. När teaser säger något medelvärde, föreställer ditt barn skölden skyddar henne från de skadliga ord. Andra hjälp bilder inkluderar föreställa sig en boll som orden studsa av, eller ord som damm som hon kan damma av hennes axel.


Relaterade artiklar