Lila Majesty Växter

August 16

Lila Majesty Växter


Purple Majesty är en sort namn som gäller för en överraskande antal plantor. Mästare trädgårdsmästare kan tänka först av en prisbelönt, nästan svart prydnads hirs. Men det finns också en lila-blommande salvia sort, en röd frans blomma och en potatis sort identifieras med det namnet. Växter med lila eller lavendel blommor är inte särskilt ovanlig till sin karaktär, och lila frön och frukter locka växtätare som hjälper till med distribution av utsäde. Men lila bladverk i växter är sällsynt, enligt University of Kentucky Extension - vilket är varför människor föredrar ofta det.

Purple Majesty Ornamental Millet

En idealisk årlig för kallt klimat och slående i någon trädgård, lila majestät prydnads hirs (Pennisetum glaucum) är lila från stammen till fot långa flower. Purple Majesty är en sällsynt All-America Selections Gold Medal vinnare, en problemfri prydnadsgräs som växer lätt till 4 eller 5 fötter och trivs i intensiv sol och sommarvärme. Växter är inte besväras av skadedjur eller sjukdomar, och gör bäst i rik, bördig jord. För att få ett hopp på växtsäsongen, kan du börja frö inomhus - växter förblir grönt tills utsätts för fullt solljus - sedan transplantera dem utomhus för tre säsonger av kraftig lila bladverk.

Lila Majesty Salvia

En hybrid korsning mellan Salvia gesneraeflora och Salvia guaranitica startar prålig Lila Majesty salvia producera sina djupa lila-blå blomma spikar i midsommar och fortsätter att gå i flera månader - att locka en stadig ström av kolibrier också. Nyp tillbaka unga djupt gröna stjälkar tidigt på säsongen för att skapa bushier anläggningar med fler blommor. Växter gör bäst i rik, lerig och väl mulched jordar, så markfuktighet förblir stadig. Du kan också odla denna slående salvia i behållare, för att locka kolibrier närmare däck eller uteplatser.

Lila Majesty buske

Det finns en lila sort av röd frans blomma också - Loropetalum chinense var. rubrum "Purple Majesty", en rund vintergrön buske som växer 6 till 8 fot högväxt med graciösa, övergripande grenar. Ny lövverk är mörkt vinrött, men mognar till mörkt lila. Blommorna är ljust fuchsia, som förekommer på våren och fortsätter hela året. Växter är härdiga till mellan -9,44 och -6,66 grader C. De är mycket effektiva i grupperade planteringar eller häckar och även som små exemplar och krukväxter uteplats träd.

Lila Majesty Potatis

Bra för färgstarka, läckra bakade och potatismos samt pommes frites och chips, var den lila Majesty sort som utvecklats av Colorado State University. Denna tidiga medellång förfaller potatis har lila hud och Deep Purple kött. Purple Majesty har antioxidant nivåer som liknar blåbär - och de får högre med bearbetning. Växter är snabbt att dyka upp och lätt att växa, producerar potatis med släta, blanka skinn. Purple Majesty potatis lagrar också bra.


Relaterade artiklar