Gun reparationslackering

March 4

Gun reparationslackering


Oavsett om du sprucing upp en favorit gamla skjutvapen eller försöker sätta en skinande ny yta på ett nyligen förvärvat samlarobjekt, behöver processen för gör-det-själv-gun lackering inte vara en komplicerad. Det finns en mängd olika state-of-the-art produkter på marknaden för att göra pistolen lackering enklare än någonsin tidigare.

Cold Blues

I en artikel 2003 som förekommer i "Guns Magazine," författare Holt Bodinson beskriver hur tekniska framsteg inom kemin har "revolutionerat rike lackering" med produkter som är kända som kall blues, som åter metall pistol bestånd som har blivit rostiga. En sådan produkt är Oxpho-Blue från Brownells, en Iowa-baserad tillverkare av skjutvapen och tillbehör Vapensmide verktyg. I de flesta fall är allt som behövs är att dämpa en bit flanell och gnugga produkten på metallen, vilket kan göra att penetrera olja och ta bort tunna rost, vilket återställer blå under.

DuraBake

DuraBake och dess syster produkt Duracoat är lackering produkter som kan sprutas direkt på pistolen, härdning av metallen genom en kemisk process. Tillverkaren beskriver processen som inte svårare än spraymålning en gräsmatta stol, även om det finns försiktighetsåtgärder som måste vidtas. Dessutom finns det skillnader mellan de två produkterna. DuraBake härdar pistolen metallen genom att bakas i en ugn under en bestämd tidsperiod, som kräver värme för härdningsprocessen. Båda produkterna finns tillgängliga i en aerosolspray.

Duracoat

Den främsta skillnaden mellan DuraBake och Duracoat rekonditionering färg är att den senare inte kräver skjutvapen som bakas i en ugn för att torka färgen. Emellertid är denna process lite mer involverade, kräver användning av Duracoat härdare och förtunning för att fullborda härdningsprocessen. Pistolen bör lämnas att torka över natten, och kan sedan återmonteras och användas omedelbart. I de fall när en pistol kommer att användas med en tättslutande hölster eller ett gevär med en stram lyftsele som orsakar friktion mellan mål och dina kläder - scenarier som fungerar som sandpapper och orsaka slitage på finish - Duracoat bör överlåtas till härda i 30 dagar.

Reparationslackering Satser

I hans "Guns Magazine" artikeln, Bodinson konstaterar att nybörjare pistol lackerare kan finna det lättare att köpa en reparationslackering kit som levererar allt som behövs för blått metall och refinish beståndet av en rostig, sliten skjutvapen. Bodinson rekommenderar blåelse kit Tillverkarens Birchwood Casey, som han beskriver som att prisvärd samtidigt som det innehåller "alla nödvändiga kemikalier, ansökningsmaterial och instruktioner" behövs. Ett sådant kit som är lätt tillgängliga är Birchwood Casey Liquid Perma Blue Gun Blue Kit, som erbjuder alla material som behövs utöver lätt att följa, steg-för-steg-instruktioner om hur man blå ett skjutvapen.


Relaterade artiklar