Harry Potter Characters Birthday List

January 16

Harry Potter Characters Birthday List


Även efter den sista boken släpptes 2007, Harry Potter-fans fortsätter att vilja fira sin kärlek för serien. Genom att känna till födelsedagar huvudpersonerna i Harry Potter-serien ger möjligheter för fester och läsövningar firar böckerna. Tack vare ett talande ögonblick i "Harry Potter och hemligheternas kammare", där Nästan Huvudlöse Nick firar sin 500: e deathday, kan fansen räkna ut detaljer om vad år Harry Potter tecken föddes.

Harry Potter

Fans av serien vet att stjärnan i serien firar --- eller kanske rättare sagt, ignoreras på --- hans födelsedag varje sommar i böckerna, ofta när han är med sin faster, farbror och kusin, som i allmänhet ogillar honom. Harry föddes den 31 juli, är 1980. Betydelsen av detta datum som författaren JK Rowling födelsedag är den 31 juli som också.

Ron och Ginny Weasley

Harrys bästa vän Ron är några månader äldre än Harry. Läsare av "Harry Potter och Halvblodsprinsen" kommer ihåg Ron med sin apparation testet vid 17 års ålder innan Harry är berättigad. Rons födelsedatum är den 1 mars är 1980. Ron näst yngsta barnet i familjen Weasley och är nästan ett år och ett halvt äldre än hans yngre syster Ginny, som föddes den 11 augusti 1981 .

Hermione Granger

Den enda Muggle födda häxa bland seriens huvud trio av tecken, är Hermione också den äldsta av de tre. Hennes födelsedatum är 19 September, 1979. Men du kan notera att vissa källor citerar hennes födelsedag som 19 September 1980. Detta är ett misstag, eftersom detaljer i böckerna, såsom apparation testet i "Harry Potter och Halvblodsprinsen "tyder på att Hermione är äldre än både Ron och Harry.

Albus Dumbledore

Harrys mentor och rektor Hogwarts avslöjar aldrig hans exakta födelsedatum. Men JK Rowling gjorde uttalanden om att han var omkring 150 år gammal under "Harry Potter och de vises sten." Par detta med några detaljer från tillbakablickar till hans ungdom --- han närmade sig 18 år efter sin examen från Hogwarts --- och du kan bestämma att hans födelsedag är sannolikt någon gång i juli eller augusti och han var antagligen född omkring 1881 .

Severus Snape

Harrys grymma lärare Professor Snape är en gåtfull figur i serien som aldrig riktigt avslöjar sina sanna lojaliteter till den goda eller onda sidan av slaget ända till slutet. Hans födelsedag är 9 jan, enligt JK Rowling. Det år då han föddes var troligen 1960. I år tas från det faktum att Harrys föräldrars gravar avslöja deras födelseår i "Harry Potter och dödsrelikerna", och de var i samma år i skolan som Snape.


Relaterade artiklar