Hur man använder stämplar för att skapa vattenfärgkonst

April 17

Hur man använder stämplar för att skapa vattenfärgkonst


Stämplar används ofta i kombination med en stämpeldyna för att skapa färg stämplar för scrapbooking eller brevpapper. Ett sätt att använda stämplar på ett annat sätt är att använda dem som ett verktyg under akvarellmålning. Genom att trycka på gummistämpel i akvarell målar och sedan trycka stämpeln på vått akvarellpapper, kommer du att uppnå en ovanlig flammigt utseende. Detta gör att du kan göra en bit akvarellkonst som är så individualistiska som dess skapare.

Instruktioner

• Fyll en rulltårta bricka med vatten och sätt ett ark akvarellpapper. Låt papperet att vara kvar i vatten i 20 minuter, som kommer att mätta papperet tillräckligt för vått-i-vått vattenfärgmålning.

• Placera den mättade akvarellpapper på en trä målning styrelse. Torka en svamp över ytan på papperet för att avlägsna eventuella vattensamlingar och att driva alla instängda luftbubblor ut åt sidan. Detta kommer att skapa den perfekta plan yta för akvarell målar.

• Fyll en skål med 1/2 kopp vatten och tillsätt i 1 tsk akvarellfärg. Blanda väl. Detta kommer att skapa en tjockare version av akvarellfärg som kan användas med stämplar.

• Placera stämpel sidan av gummistämpel i akvarell målar, och tryck sedan på målade stämpel på det våta akvarellpapper. Lyft stämpeln bort av papperet. Den vattenfärg stämpel kommer att sprida sig över papperet, men kommer att behålla sin grundform.

• Upprepa denna procedur över papperet tills du är nöjd med din målning.


Relaterade artiklar