Hur man kan stoppa känsla generad

August 14

Hur man kan stoppa känsla generad


Oavsett om du har gått ut ur vilorum med din kjol instoppat i din strumpbyxor, snubblade och föll på ditt ansikte framför någon du vill imponera, eller bara lider av en allmän brist på förtroende, har du förmodligen upplevt förlägenhet på någon gång. Återställning från en pinsam incident eller övervinna den allmänna blyghet kräver arbete och uthållighet. Återfå ditt självförtroende och hålla huvudet högt.

Instruktioner

• Skratta åt dig själv. Så länge du är människa, du kommer att stöta på enstaka pinsamma situationer. Det betyder inte att det är något fel med dig. Pinsamma saker händer för alla. Skratta dem och gå vidare.

• Bygg ditt självförtroende. Inse att förlägenhet är vanligtvis en tillfällig sinnestillstånd. Minns gånger när du kände särskilt säker. Kom ihåg tillfällen som du kände stark, framgångsrik och värdig.

• Gör en lista över alla dina goda punkter, förmågor och färdigheter. Detta är ingen tid att vara blygsam. Lista så många saker som du kan tänka dig, om du skulle uttrycka dem högt eller nämna dem till en annan. Läsa din lista ett par gånger om dagen. Inse att du har mycket att erbjuda och visa enstaka förlägenhet från en rätt perspektiv.

• Ta del av dina tankar. Vilken typ av meddelanden skickar du till dig själv på en daglig basis? Vill du berätta för dig att du är dum, ful, menar eller värdelös? Chang dessa meddelanden med hjälp av positiva affirmationer. Skapa en lista med slag, till kärleksfulla uttalanden om dig själv upprepa högt på en daglig basis.

• Påminn dig själv om pinsamma stunder du har bevittnat som involverade andra människor. Hur kunde de beter sig? Har de svarar med ilska, skam, skuld eller andra negativa känslor, eller har de skratta åt sig själva, inse att ingen är perfekt, och gå vidare med sin dag? Model ditt beteende efter trygga människor som vägrar att låta en liten bakslag få ner dem.


Relaterade artiklar