Leksaker att hjälpa barn att sova

January 10

Leksaker att hjälpa barn att sova


Bedtime är en av de mest utmanande delarna av dagen för nyblivna föräldrar. Att få ett barn att sova ibland tar upprepade försök och ofta, verkar det, lite magi. Nyckeln till att få ett barn att somna är att utveckla en rutin och para upplevelsen av att gå till sängs med objekt som kommer att sätta barnet till mods. Även leksaker brukar betraktas som saker som håller en bebis aktiv, kan vissa leksaker faktiskt bidra till att göra sänggåendet lättare.

Heartbeat Bear

En populär produkt på leksaksbutiker och andra ställen som säljer baby objekt är hjärtslag björnen. Det är inte alltid en björn. Leksaken kan vara ett lamm, en ponny eller annat djur, men konceptet är detsamma. En baby tillbringar nio månader i livmodern, där den hör sin mammas hjärta att pumpa hela tiden. Detta ljud låter som hemma och är en tröst för ett spädbarn. Heartbeat leksaker efterlikna detta ljud. Bebisar som utseendet på den vänliga varelsen och höra det välbekanta ljudet. Snart kommer att somna. Den hjärtslag björn stänger av sig själv efter en timme eller så.

Musikalisk Mobil

Associera sevärdheter och ljud med somnar kan hjälpa ett barn glida in slummer om ljud och sevärdheter är konsekventa vid sänggåendet eller naptime. Musikalen mobiler är en vanlig leksak som gör föreningen lätt. En mobil rör sig långsamt och ofta spelar en vaggvisa-typ melodi. En långsamma, lugnande mobil ovanför en babyns spjälsäng hjälper barnet förknippar denna syn och ljud med somnar. Denna leksak är permanent på plats så det är bekvämt att använda igen när barnet vaknar mitt i natten. En enkel windup och barnets ögonlocken börjar bli tunga igen.

Favorit Pal

Det kan ta några barn några månader att skaffa en, men lita på att så småningom varje barn kommer att hitta sin favorit pal i form av ett uppstoppat djur eller filt. Den speciella kompis blir barnets bästa vän, ibland under många år, och sova utan denna pal kan tyckas vara outhärdligt för barnet. Mana ett barn att identifiera en favorit pal kommer att ge föräldrarna ytterligare ett verktyg i strävan efter en enkel sänggåendet. Så snart barnet börjar spela med en favorit, se till att uppmuntra leksaken och låta barnet att bli mycket bekväm med det. Ställa in favorit kompis bredvid barnet vid sänggåendet kan resultera i att spela i början, men så småningom kommer det att bli en påminnelse om att det är dags att sova.


Relaterade artiklar